"Lupii" din Wolfsburg, pentru prima dată între primele opt echipe ale Europei. Vedeta echipei este un campion mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre VfL Wolfsburg nu se poate spune că este una dintre echipele mari ale Bundesligii, dar nemţii s-au calificat în premieră în sferturile Ligii Campionilor.

Formaţia la care a activat între 1999 şi 2003 fostul internaţional român Dorinel Munteanu are doar un titlu în palmares, câştigat în 2009, plus o Cupă a Germaniei şi o Supercupă, adjudecate anul trecut. În acelaşi sezon, Wolfsburg a terminat pe locul doi, după campioana Bayern Munchen, dar la mare distanţă de ea.
Acum însă, deşi e pe un modest loc 7 în Bundesliga, Wolfsburg scrie istorie în Liga Campionilor, acolo unde a reuşit în premieră să se califice în sferturi.

  Succesul e important pentru echipa germană, deşi analizând atent, „lupii” n-au prea dat de greu în această ediţie. Au câştigat grupa din care au mai făcut parte Eindhoven, Manchester United şi TSKA Moscova, iar în optimi au trecut de belgienii de la Gent. Un traseu bun de care Wolfsburg a profitat din plin, reuşind să spele din amărăciunea evoluţiilor mai puţin reuşite din Bundesliga. Jocul echipei a înregistrat un recul asumat încă în vară, când conducerea clubului l-a vândut pe belgianul Kevin De Bruyne la Manchester City pentru o sumă record, 75 de milioane de euro.
Din acel moment greul echipei a rămas pe umerii lui Andre Schurrle, omul care a dat pasa de gol în finala Campionatului Mondial, câştigată de Germania contra Argentinei, scor 1-0. Întors în Germania, după ce a fost alungat de Jose Mourinho de la Chelsea, Schurrle e vedeta lui Wolfsburg. El a marcat golul victoriei în partida cu Gent, de marţi seara, scor 1-0, pecetluind calificarea echipei sale, care bătuse şi în tur cu 3-2. Exceptându-l pe Schurrle, „lupii” mai au în lot doi internaţionali nemţi, Draxler şi Kruse, cinci brazilieni, Felipe, Naldo, Bruno Henrique, Dante şi Luis Gustavo, dar şi fotbalişti din Italia, Peru, Elveţia, Portugalia, Olanda, Franţa, Belgia şi Danemarca. O adevărată multinaţională, condusă de pe bancă de Dieter Hecking, aflat în funcţie din ianuarie 2013.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite