Lupescu dă lovitura: „Kaiserul“ a dezvăluit numele principalilor săi susţinători la alegerile FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Lupescu şi-a anunţat oficial candidatura la şefia Federaţiei Române de Fotbal cu 66 de zile înainte de momentul adevărului, programat pentru 18 aprilie.

Fotbalul românesc bate pasul pe loc în privinţa rezultatelor sportive, fiind într-un regres enorm faţă de perioada Generaţiei de Aur, însă măcar a cunoscut o schimbare în bine, începând din 2014.

Pe vremuri, alegerile pentru şefia FRF erau, de fapt, o mascaradă. Timp de 24 de ani, fotbalul românesc a fost ţinut ostatic de Mircea Sandu. Despre succesorul acestuia, Răzvan Burleanu, nu se poate spune că a însănătoşit fotbalul românesc, însă măcar a redat credibilitate alegerilor pentru funcţia de preşedinte. Spre deosebire de ce se întâmpla înainte de 2014, când maşinăria de voturi a lui Sandu funcţiona fără cusur, acum actualul preşedinte nu mai e sigur de locul său. De fapt, începând de duminică, favorit în această cursă e Ionuţ Lupescu!

„Sunteţi mulţi care mi-aţi solicitat, de-a lungul ultimului an, să îmi pun experienţa, cunoştinţele şi pasiunea în serviciul fotbalului din ţara mea. V-am auzit, am înţeles, am cântărit şi am luat decizia conformă cu dorinţele voastre, să îmi depun candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal“, a fost anunţul oficial, postat pe Twitter, prin care fostul mijlocaş al Generaţiei de Aur a intrat în cursa pentru şefia de la „Casa Fotbalului“.

Renunţă la postul de la UEFA

Un semn care indică faptul că Lupescu e sigur de victoria sa în alegerile de la 18 aprilie e faptul că el a renunţat la funcţia pe care o deţinea în cadrul UEFA, fiind şeful Comisiei Tehnice. Practic, „Kaiserul“ era şeful antrenorilor europeni!

 „M-am hotărât să intru în această luptă, fiindcă foarte multă lume mi-a cerut să facem ceva pentru fotbalul românesc. În zilele următoare voi face şi o conferinţă de presă pentru a oferi detalii. Mi-am încheiat socotelile cu UEFA, urmează să plec şi prin ţară pentru a discuta cu membrii afiliaţi. De asemenea, în perioada următoare, o să prezint detalii şi despre echipa cu care intenţionez să lucrez“, a detaliat Lupescu pentru gsp.ro.

A fost în echipa lui Mircea Sandu

 Fostul component al Generaţiei de Aur a mai activat în cadrul FRF, între 2005 şi 2011, fiind secretar general pe vremea lui Mircea Sandu. Cu toate acestea, el a respins varianta readucerii fostului şef al FRF în „Casa Fotbalului“.

 „Nu iau în calcul cooptarea lui Mircea Sandu în echipa FRF. Am venit singur, după aceea, voi vedea cine mă va putea ajuta. Mă aştept la orice, dar sunt atât de trecut prin fotbal, încât cred că am puterea să merg mai departe pentru cei care mi-au spus că mă doresc şi au crezut în mine. Sunt sigur că vor fi critici şi atacuri, dar le voi lăsa la o parte, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut“, a continuat Lupescu.

Acesta a subliniat că se bucură de susţinerea liderilor Generaţiei de Aur, deşi, într-un interviu acordat „Adevărul“ în 2016, a declarat că „de-a lungul anilor, am pierdut legătura cu Gică Popescu“.

„Am vorbit cu Gică Popescu, cu Gică Hagi, ei mă susţin. Dar mai important e să mă susţină membrii care votează în Adunarea Generală. Cu siguranţă că o să mă prezint cum trebuie. Eu spun că e timp destul să acopăr toată ţara. Mă ştiţi, fiţi sigur că totul e foarte structurat deja, din moment ce am decis să plec în această campanie“, a punctat Lupescu.

„Burleanu nu mă sperie“

Contactat de Realitatea TV şi chestionat despre faptul că actualul şef FRF, Răzvan Burleanu, susţine că are deja 210 voturi, „Kaiserul“ s-a arătat încrezător în şansele sale.

„Foarte bine că are 210 voturi, el ştie mai bine. Pe mine, însă, nu mă sperie nimic. E alegerea mea. Eu am renunţat la ceva extraordinar de frumos, adică la funcţia de la UEFA şi voi pleca de la zero. Voi vedea şi eu, când ajung în ţară, adică peste câteva zile, cum stau lucrurile. Eu nu cred că e aşa cum se relatează. Nu m-am gândit la ce voi face, dacă nu voi câştiga alegerile. Fiecare are şansa lui, dar eu cred în şansa mea“, a explicat Lupescu.

Acesta nu e descurajat nici de însinuările potrivit cărora Răzvan Burleanu ar avea o susţinere politică în alegerile FRF: „Eu nu cred că politicul se va implica în alegeri, cred că lumea fotbalului trebuie să-şi aleagă oamenii care vor conduce. Pe de altă parte, trebuie să avem o relaţie cu politicul, cu Parlamentul României, pentru că ei sunt cei care pot ajuta“.

5 candidaţi se anunţă la alegerile de la 18 aprilie: Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş, Victoraş Iacob şi Sorin Răducanu.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite