VIDEO Turneul de la Dubai: Simona Halep pierde meciul cu Ana Ivanovici. Românca va cădea un loc în clasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul de la Dubai: Simona Halep a pierdut partida cu Ana Ivanovici, locul 17 WTA, din turul al doilea al competiţiei din Emirate. A fost 7-6, 6-2 pentru jucătoarea sârbă.

Simona a condus ostilităţile în prima parte a partidei, dar ratarea unei mingi de set a apăsat-o prea tare. Ivanovici s-a impus cu 7-6, 6-2 şi s-a calificat în sferturi.
O furtună acompaniată de tunete şi fulgere a compromis desfăşurarea normală a meciurilor din cadrul turneului de tenis la Dubai. Programată iniţial de la ora 17.00, partida dintre Simona Halep şi Ana Ivanovici s-a amânat 90 de minute şi s-a jucat seara pe răcoare.
Românca a început ca din tun meciul, a condus cu 2-0, după care Ana Ivanovici s-a plâns arbitrei de scaun că suprafaţa e în continuare umedă în anumite zone. 

Deşi a dat semne de nervozitate din cauza întreruperii de 17 minute, Halep a dus scorul până la 5-4 şi a avut minge de set pe serviciu. Irosirea acestei oportunităţi a aşezat parcă un munte pe umerii ei, Simona intrând în starea aceea de nelinişte şi frustare din care nu iese nimic bun. În tiebreakul primului set, Ivanovici şi-a stăpânit mult mai bine loviturile, a controlat cu mult calm desfăşurarea partidei şi a încheiat conturile la 7-2.

Setul al doilea a fost unul de uitat. Halep a rămas febrilă, fără soluţii şi incapabilă să depăşească momentul psihlogic din primul set, pe când Ivanovici şi-a ridicat nivelul atât de mult încât părea că îi iese orice. Jucătoarea sârbă s-a impus cu 6-2 în partea a doua şi va juca mâine în sferturile de finală cu Barbora Strycova, locul 47 WTA.

De luni, e pe locul patru

Pentru Simona, urmează Doha, săptămâna viitoare. Va merge în Qatar de pe locul patru. Ea va fi întrecută de Agniesza Radwanska îm clasamentul WTA, poloneza profitând de faptul că Simona nu-şi va apăra punctele cucerite anul trecut. Şi Muguruza ar fi putut să treacă înaintea lui Halep, dar Garbine a pierdut partida de aseară cu Svitolina.

De altfel, la Dubai primele opt favorite ale turneului au fost cu toate eliminate: Halep, Muguruza, Suarez Navarro, Bencic, Pliskova, Vinci, Kuzneţova.

VIDEO Rezumatul partidei

Setul al doilea, Simona Halep - Ana Ivanovici 2-6

6-2 Ivanovici, game, set şi meci. 

5-2 Ivanovici, break pentru jucătoarea de pe locul 17 WTA, care va servi pentru meci. 

4-2 Ivanovici, joc complicat adjudecat de tenismena sârbă, situaţia e tot mai complicată pentru Simona. 

3-2 Ivanovici, e rândul Simonei să salveze o şansă de break şi să rămână aproape de oponenta sa. Halep are nevoie de un break pentru a egala. 

3-1 Ivanovici, care salvează trei mingi de break şi reuşeşte primul joc pe serviciu al setului secund. 

2-1 Ivanovici, al treilea break consecutiv al setului. Oponenta Simonei face o mulţime de puncte cu lovitura de dreapta. 

1-1 Halep face rebreak imediat. 

1-0 Ivanovici, care începe cu break. Şapte puncte la rând pentru jucătoarea din Belgrad. 

Setul unu, Simona Halep - Ana Ivanovici 6-7

Tiebreak: 7-2 pentru Ivanovici

6-6 Halep reuşeşte câteva lovituri senzaţionale şi împinge setul în tiebreak. 

6-5 Ivanovici care salvează o minge de break şi izbuteşte al treilea joc la rând! Halep va servi pentru a duce setul în tiebreak. 

5-5 Ivanovici salvează o minge de set, realizează breakul şi împinge "în prelungiri" prima parte a partidei. 

5-4 Halep, Ivanovici rămâne în set, dar Simona va servi. 

5-3 Halep, joc la 15 pe serviciu, fanii români încep recitalul: Si-mo-na!

4-3 Halep, Ana Ivnaovici câştigă la zero pe serviciu. 

"Tenisul pe care îl vedem e fenomenal, fantastic. Amândouă jucătoare arată tot ce au mai bun", spune comentatorul britanic al partidei. 

4-2 Halep câştigă un joc lung, după ce salvează două mingi de break. 

3-2 Halep, Ivanovici salvează o minge de break şi câştigă un joc lung. Ana îşi cheamă antrenorul şi se plânge în continuare de suprafaţă: "E atât de alunecos!". "Concentrează-te pe tenis, eşti doar cu un break în urmă. Arbitrul a făcut ce a putut", i-a replicat antrenorul. 

3-1 Halep, care salvează o minge de break şi reuşeşte şi un as. 

Ivanovici s-a plâns arbitrei de scaun că suprafaţa de joc e încă umedă în anumite zone, iar organizatorii au adus câteva prosoape în ajutor. Meciul e întrerupt momentan. Simona dă semne de nervozitate şi de nerăbdare, e nemulţumită de această pauză prelungită. 

 La partidă asistă şi Bastian Schweinsteiger, jucătorul lui Bayern Munchen, iubitul Anei Ivanovici. 

2-1 Halep, Ivanovici punctează pe tabelă cu un joc la zero, dar rămâne cu un break în urmă. 

2-0 Halep! Simonei i-a ieşit un rever în lung de linie şi a câştigat pe serviciu la 15, fără emoţii. 

1-0 Halep, care începe cu un break, revenind de la 0-30 cu patru puncte la rând! Simona e susţinută de mai mulţi fani români, care au împânzit arena cu steaguri tricolore. 

UPDATE Partida trebuia să înceapă de la 17.00, dar ploaia a stricat programul de la Dubai, iar meciul Simonei va fi decalat cu cel puţin 90 de minute. 

Simona Halep joacă astăzi în turul al doilea al turneului de la Dubai contra Anei Ivanovici. Dacă pentru jucătoarea noastră este debutul în competiţie, Ivanovici a spulberat-o ieri pe Daria Gavrilova, scor 6-1, 6-0.

Simona Halep şi Ana Ivanovici s-au întâlnit de patru ori în WTA, iar scorul e egal 2-2.

Pentru tenismena noastră este vital să meargă cât mai departe în competiţie, chiar s-o câştige, pentru a-şi apăra o parte din punctele câştigate anul trecut. Ea a primit 900 de puncte pentru triumful din 2015, dar cum turneul a scăzut în categorie, ea poate acumula cel mult 470 de puncte anul acesta. 

Învingătoarea din partida Simona Halep - Ana Ivanovici va juca în sferturi cu sportiva cehă Barbora Strycova, meci care va fi programat mâine. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite