Steaua – Dinamo 0-0. „Câinii” n-au mai câştigat un derby de 12 meciuri. Chipciu, două ocazii şi o bară într-un meci mult sub nivelul aşteptărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciurile Steaua - Dinamo au fost mereu tensionate
Meciurile Steaua - Dinamo au fost mereu tensionate

Steaua şi Dinamo au remizat duminică seară, 0-0, într-o partidă în care ocaziile au fost rare, iar cele două echipe au avut un joc modest.

Steaua a demostrat încă o dată că are un început greu de sezon. Cu un joc în care pasele au fost precise doar în propria jumătate şi mijlocul terenului, iar inspiraţia în faţa porţii adverse a lipsit, Steaua a dat impresia că joacă în deplasare şi se mulţumeşte şi un egal.

De partea cealaltă, Dinamo s-a apărat aproape tot meciul şi a reuşit să iasă pe contratac şi să producă surpriză în această etapă. Galeria celor din Ştefan cel Mare a fost la înălţime. Suporterii dinamoviştilor au arătat în multe momente ale celor 90 de minute că ei par a fi gazdele, nu roş-albaştrii.

Gigi Becali a fost nemulţumit de prestaţia mai multor jucători ai Stelei. Printre cei pe care finanţatorul roş-albaştrilor i-a criticat au fost Gregory Tade, Sony Alcenat şi Guilherme.

Gigi Becali: Hamroun e cel mai bun jucător din Liga 1

„Ocazii am avut, am avut şi o bară, dar opinia mea este că astăzi am văzut ceva: am câştigat un mijlocaş central, cred eu. Hamroun ăsta e cel mai bun jucător din Liga 1, nu doar dintre străini, dar şi dintre toţi românii. Din păcate, nu avem atacant. Ne trebuie un atacant. Şi Alcenat, în care am crezut, parcă e adormit. Am ajuns la concluzia că sunt jucători care sunt buni doar la echipe mici. La echipe mari, nu pot face faţă”, a declarat Gigi Becali pentru Diigi Sport

„Trebuie să mai aducem şi un fundaş, părerea mea, dar să vedem dacă-l putem lua. Nu aţi văzut? Nici Guilherme nu e de echipă mare, nu mai e cel de la Petrolul Sunt nişte combinaţii care trebuie făcute la echipa asta. Vor mai veni jucători, pentru că trebuie făcută o reconstrucţie. Ne trebuie atacant, pentru că nu are cine să marcheze goluri”, a adăugat finanţatorul Stelei.  

 „Pentru noi a fost foarte important că nu am pierdut. Eu cred că este un rezultat echitabil. Important e pentru noi că suntem o echipă tânără şi nu am pierdut”, a declarat Steliano Filip, jucător al lui Dinamo Bucureşti care le-a mulţumit suporterilor alb-roşii care au susţinut echipa din Ştefan cel Mare. 

„Nu ştiu cine a lăsat de dorit în această seară. Noi am încercat să înscriem, am ieşit la joc. Ne-am creat ocazii. Ei au fragmentat foarte mult jocul (...) Cred că au fost 7-8 ocazii clare de a înscrie.”, a afirmat Adi Popa, mijlocaşul Stelei. 

„Steaua este în ritm, Rămâne doar să înscriem”, a subliniat jucătorul echipei Steaua.

„Adi Popa fiind mic de statură, nu a văzut bine. Probabil vedea mai bine dacă stătea în tribună”, comentat ironic Rednic, declaraţiile lui Adi Popa care a susţinut că Steaua a jucat foarte bine, singura problemă fiind că nu a marcat. 

„Este un punct şi sunt mulţumit de rezultat. Dar nu şi de joc, mai ales de cel din repriza a doua, când am suferit. În seara asta noi nu puteam mai mult. Primul obiectiv al nostru a fost să nu primim gol. Îi felicit pe portar şi întreaga defensivă”, a adăugat Mircea Rednic.

Mirel Rădoi: Jocul a fost într-o singură direcţie

„Am avut câteva ocazii, dar ultima pasă sau concentrarea la finalizare a lipsit. Primele zece minute au fost mai grele. Repriza a două a fost foarte bună. Cred că jocul a fost într-o singură direcţie (...) Alex ăşi doreşte în acest moment să înscrie sau să-şi ajute colegii. A avut câteva ocazii în care şi-a ales greşit ultima decizie. Însă, sunt sigur că în următoarele meciuri va avea momente mai bune”, a afirmat tehnicianul Stelei, Mirel Rădoi. 

Întrebat de lipsa din primul 11 a lui Papp, Rădoi a declarat că a urmărit protejarea jucătorului său care trece prin momente dificile după returul cu Partizan Belgrad: „Îmi era frică de reacţia publicului. Cred că era cel mai potrivit să nu evolueaze în această seară şi noi am vrut să-l protejăm”. 


Min.90: Fluier final. Steaua şi Dinamo îşi împart punctele în urma acestui egal.  

Min.87: Schimbare la Steaua. Iese Alcenat, intră Tahar 

Min.82: Schimbare la Steaua. Iese Chipciu, intră Mihalcea. Chipciu e fluierat copios de tribuna stelistă

Dinamo rezistă din ce în ce mai greu. În repriza secundă Steaua a dominat clar

Min.76: Chipciu trage în bara transversală de la 20 de metri

Min.69: Schimbare la Dinamo: Iese Matei, intră Şerban

Min.67: Ocazie tot Steaua. Adi Popa driblează prin toată apărarea dinamovistă, întoarce la Tudorie, dar acesta nu reuşeşte să tragă şi e blocat

Min.65: Ocazie mare Steaua: Adi Popa contraatacă periculos, îi pasează lui Chipciu, care pătrunde, dar îşi prelungeşte mingea şi Cerniauskas blochează

Min.64: Schimbare la Dinamo. Iese Rotariu, intră Patrick Petre

Min.60: Schimbare la Steaua. Iese Breeveld, intră Tudorie. Mirel Rădoi forţează atacul înlocuind un mijlocaş cu un atacant

Steaua - Dinamo FOTO Razvan Pasarica

Jocul s-a reluat şi Vojnovici trimite cu capul peste poartă centrarea luI Matei.

O petardă aruncată de galeria lui Dinamo explodează la metru de arbitrul Haţegan şi de Adi Popa şi Alcenat. Jocul e întrerupt. Haţegan cere îngrijiri medicale 

Min.46: Dinamo face prima schimbare: Iese Feussi, intră Nedelcearu

Pauză, după o primă repriză bogată în dăruire, dar săracă în realizări. Cel mai frumos lucru a fost prestaţia galeriei lui Dinamo, din nou la înălţime. Despre a Stelei nu se poate spune nimic,

Min.40: Cartonaş galben pentru Hamroun, după un fault la Filip

Jocul e îndîrjit dar confuz, fără ocazii importante. Steaua nu are soluţii în atac, iar Dinamo joacă destul de exact.

Min.19: Cea mai mare ocazie de până acum. Alcenat centrează în faţa porţii, de unde reia Chipciu. Respinge Cerniauskas în corner

Steaua - Dinamo FOTO Razvan Pasarica

Min.14: Lazăr trimite o boltă în lateral de la 16 metri, mingea trece pe lângă poartă

Min.9: Steliano Filip trage tare de la 25 de metri, pe jos,dar Cojocaru scoate în corner de lângă bara

Min.5: Hamroun reia din 6 metri cu capul peste poartp centrarea lui Guilherme 

Min. 1: Gnohere trage mult peste poartă de la marginea careului

Echipele de start:

Steaua: Cojocaru - Alcenat,  Toşca, Varela, Guilherme  - Muniru, Breeveld - Ad. Popa, Hamroun, Chipciu - Tade
Rezerve: Nita, Rîpa, Papp, Tudorie, Mihalcea, Tahar, Enceanu
Antrenor: Mirel Rădoi

Dinamo: Cerniauskas - Feussi, A. Marc, Melja, Fai - Vojnovici, Filip - Rotariu, Matei, Lazăr - Gnohere
Rezerve: I. Popescu, Corbu, I. Şerban, Nedelcearu, Tîrcoveanu, P. Petre, Moldoveanu.
Antrenor: Mircea Rednic

Steaua - Dinamo FOTO Razvan Pasarica

Steaua şi Dinamo se întâlnesc duminică seară în cel de-al 159-lea episod al Eternului Derby.
Dinamo n-a mai câştigat un meci contra rivalei din aprilie 2011. De atunci, s-au mai jucat 11 meciuri între cele două, 8 câştigate de Steaua şi 3 încheiate la egalitate.
Succesele roş-albaştrilor din ultimii ani au înclinat balanţa victoriilor la general în faţa „militarilor”, dar Dinamo păstrează încă supremaţia la partidele din Liga I.

Cifrele derbyului Dinamo - Steaua

În toate competiţiile:
158 de meciuri. 57 de victorii Steaua, 47 de egaluri, 54 de victorii Dinamo

În Liga I
132 de meciuri. 45 de victorii Dinamo, 46 de egaluri, 41 de victorii Steaua

Declaraţii înainte de meci
Mircea Rednic, antrenor Dinamo: "Am făcut o analiză serioasă a Stelei, au jucători foarte buni, joacă acasă şi cred că sunt şi motivaţi după înfrângerea cu Partizan. Ştiu că au trecut patru ani de când nu am mai câştigat împotriva lor şi suntem pregătiţi de asta. Au înţeles şi jucătorii străini ce meci e ăsta, pentru că se tot vorbeşte de el de două săptămâni"

Mirel Rădoi, antrenor Steaua: "Derbyul nu poate porni cu o favorită clară, tot timpul va fi un meci echilibrat. I-am urmărit pe adversari, sunt jucători tineri, poate nu au experienţă, dar sunt imprevizibili. Oricând pot face surprize. iar în spatele lor va fi o galerie numeroasă. Ştim ce avem de făcut, trebuie să marcăm mai multe goluri decât vom primi, asta dacă va fi cazul să primim"

Meciul este transmis de patru televiziuni: Antena 1, Dolcesport, Digisport şi Look TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite