Simona Halep la Wimbledon: a pierdut din primul tur cu Jana Cepelova, jucătoarea de pe locul 106!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a ajuns anul trecut până în semifinale la Wimbledon FOTO Getty Images
Simona Halep a ajuns anul trecut până în semifinale la Wimbledon FOTO Getty Images

Simona Halep a câştigat primul set al meciului cu slovaca Jana Cepelova, scor 7-5, dar le-a pierdut pe următoarele două, scor 4-6, 3-6 şi a ieşit încă din primul tur al Wimbledonului!

Pe o căldură neobişnuită, cu o problemă medicală şi în faţa unui adversar arţăgos, Simona Halep a arătat din nou ca o tenismenă de pluton, incoerentă, frustrată şi incapabilă să gestioneze momentele grele.


În fotbal, norocul unei echipe învinse e că peste câteva zile vine un alt meci şi şansa revanşei, a spălării păcatelor faţă de cei care te-au creditat cu speranţele lor.  Nici în tenis situaţia nu radical diferită, mai ales că distanţa dintre Roland Garros şi Wimbledon e prea scurtă ca să ai timp de lamentări sau de analize pretenţioase.
După un sezon de zgură modest, urmat de un duş rece la Birmingham, Simona Halep l-a trimis acasă pe Victor Ioniţă şi i-a făcut loc în echipa sa lui Daniel Dobre (46 de ani), un tehnician experimentat faţă de care Simona nu-şi va mai permite, probabil, ieşiri necontrolate. La debutul în cel de-al treilea Grand Slam al anului, Daniel Dobre şi australianul Darren Cahill au stat ieri în loja Simonei, unde s-au mai aflat managerul Virginia Ruzici şi părinţii jucătoarei.

Fluctuaţii mari în joc

Acoperiţi cu un prosop din cauza căldurii neobişnuite pentru Londra, Stere Halep şi Ruzici au văzut cum Simona câştigă primele două jocuri, fără să o lase pe slovaca Jana Cepelova să respire. A urmat o perioadă confuză, cu Halep neglijentă la serviciu, strângând cinci duble greşeli şi îndemându-i pe comentatorii ESPN să o compare cu Serena de anul trecut, când nu era capabilă să trimită un serviciu coerent. De la 2-0 pentru Halep s-a făcut 3-2 pentru Cepelova, apoi 5-3 pentru Simona şi, în fine, 7-5 în favoarea jucătoarei noastre.
Simona a încheiat primul set cu 6 duble greşeli în cont şi cu fluctuaţii mari în jocul ei, iar aceste oscilaţii s-au menţinut şi în partea a doua. Tracy Austin, fostul număr unu mondial, comentator la ESPN a sintetizat perfect: “Simona câştigă un joc la 0 şi spui că e pe calea cea bună, după care imediat te trezeşti cu o serie de greşeli venite de nicăieri. Aceste flucutaţii le-am văzut nu doar aucm, ci în ultimele luni”. În plus, Simona a părut în anumite moment fără răbdare, nervoasă, frustrată, lovindu-şi coapsa cu palma, adică  întocmai stările care i-au adus eşecul la Birmingham.
Într-un fel, cuvintele lui Tracy Austin aveau să se confirme imediat.
Setul al doilea a fost destul de aşezat până la 4-3, când trei breakuri consecutive au dus scorul la 6-4 în favoarea Janei Cepelova. Jucătoarea de pe locul 106, pe care Halep o desfiinţa în precedenta întâlnire, a revenit în joc şi a împins meciul în setul decisiv. În ultima parte a meciului, Simona a început cu break, la fel ca-n primele seturi. De aici, a urmat un şir de patru jocuri consecutive cedate în faţa Cepelovei, o serie interminabilă de greşeli neforţate şi un deznodământ trist, eşec încă din primul tur al Wimbledonului.
Înfrângerea Simonei a fost catalogată ca primul mare şoc al turneului, iar Jana Cepelova abia şi-a stăpânit lacrimile la final: “Simt că plutesc”. În schimb, Halep a intrat cu capul plecat la vestiare. Eşecul o poate arunca pe locul 5, dar mai de speriat e jocul ei, incoerent , incapabil să genereze soluţii. Partea bună e că urmează o lună şi mai bine de pauză, în care e timp şi pentru tenis în programul Simonei.

CITEŞTE ŞI:

*Simona Halep la Wimbledon: eliminată în turul I, românca a oferit prima explicaţie după un eşec de necrezut

https://adevarul.ro/sport/simona-halep-la-wimbledon-jucatoarea-care-a-1634485.htmlSimona Halep la Wimbledon: jucătoarea care a eliminat-o în turul I a povestit care a fost cheia unei victorii uriaşe

Ar fi jucat cu Niculescu
Dacă trecea de Cepelova, Simona s-ar fi întâlnit cu Monica Niculescu.  Jucătoarea noastră a bătut-o pe Monica Puig, din Porto Rico, scor 5-7, 6-3, 6-1 şi va juca în turul al doilea împotriva Cepelovei.

Simona Halep versus Jana Cepelova, livetext ora 17.45 

Setul al treilea, 6-3 pentru Cepelova

6-3 joc Cepelova, care revine de la 0-40 şi câştigă meciul. 

5-3 break Cepelova, care se apropie la un singur joc de o mare surpriză! Halep a făcut foarte multe greşeli neforţate.

4-3 break Halep, care se apropie la un singur joc de Cepelova şi serveşte pentru egalare. 

4-2 Halep câştigă la 0 pe serviciu, e cu un break în urmă. 

4-1 Cepelova se distanţeză cu ajutorul unor puncte senzaţionale. 

3-1 break Cepelova, slovaca de pe locul 106 se desprinde, profitând de erorile neforţate ale Simonei. Halep e pus la încercare

2-1 pentru Java Cepelova, slovaca prinde curaj

1-1 rebreak Cepelova, încă o dublă greşeală a Simonei. 

1-0 pentru Simona care începe cu un break, întocmai ca în primele două seturi

Setul al doilea, 6-4 pentru Cepelova. 

6-4 Cepelova face breakul şi câştigă setul al doilea cu 6-4!

5-4 break Halep, care nu renunţă la set, reduce diferenţa şi va servi pentru egalare. 

5-3 pentru Cepelova, care reuşeşte breakul şi va servi pentru setul al doilea!

4-3 în favoarea slovacei. 

3-3 după primele două breakuri, se merge cap la cap cu serviciul

2-2 ambele jucătoare şi-au câştigat serviciul fără emoţii. 

1-1 break Cepelova, joc la 0 pe serviciul Simonei, care are fluctuaţii mari în joc. 

1-0 pentru Halep, break Simona! Românca fructifică a treia minge de break

Setul unu, 7-5 pentru Halep

1-0 pentru Simona, care începe cu break! Joc la 15 pentru Simona care a încheiat cu un lung de linie perfect. 

2-0 pentru Halep, care-şi consolidează breakul cu un nou joc la 15. După 5 minute e 2-0!

2-1 Cepelova câştigă primul joc, dar e în continuare cu un break în urmă. La Londra e neobişnuit de cald, Stere Halep, tatăl jucătoarei, şi Virginia Ruzici, s-au acoperit cu un prosop pentru a se proteja de soare. 

2-2 break Cepelova! Slovaca profită de câteva servicii slabe ale Simonei, două duble greşeli şi reuşeşte să revină la egalitate cu Halep. 

3-2 pentru Jana Cepelova, care a reuşit 3 jocuri la rând şi a venit pentru prima dată în meci în avantaj de la 0-2! 

3-3 Simona a egalat cu greu, salvând o minge de break, după un joc în care a făcut 3 duble greşeli! Serviciul ei e foarte neglijent

4-3 pentru Simona, care reuşeşte breakul! Halep revine în avantaj, fructificând a doua minge de break!

5-3 pentru Simona, care îşi ţine serviciul şi pune presiune pe Cepelova. 

5-4 Cepelova îşi face serviciul, însă Halep va servi pentru set.  

5-5 break Cepelova, Simona a fost din nou neglijentă la serviciu, a stârns 6 duble greşeli. 

6-5 pentru Halep, SImona serveşte iar pentru set! Joc încheiat cu un retur perfect

Simona a cerut intervenţia medicului. Are un bandaj mare la glezna stângă, semn că avea problemele medicale de la început. Problemele ei de acum sunt însă la o unghie. Medicul a venit abia după 7 minute, spre nemulţumirea Simonei. După 11 minute se reia meciul. 

7-5 pentru Halep, care încheie setul cu ajutorul a doi aşi. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite