Simona Halep a pierdut meciul cu Garbine Muguruza. Primele reacţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep - Garbine Muguruza FOTO Bogdan Nistor
Simona Halep - Garbine Muguruza FOTO Bogdan Nistor

După ce a câştigat partida de ieri cu Irina Begu, Garbine Muguruza a bătut-o şi pe Simona Halep, scor 6-4, 6-3. Spania a trecut în avantaj, scor 2-1.

Urmăreşte meciul Irina Begu versus Espinosa

Garbine Muguruza a câştigat în două seturi meciul cu Simona Halep de la Galaţi, scor 6-4, 6-3. Românca nu a putut face faţă unei jucătoare mai atletice şi mai determinate, care a făcut faţă mult mai bine presiunii şi a jucat şi mai exact. 

În urma acestei partide, Spania conduce România cu 2-1. Urmează jocul dintre Irina Begu şi Silvia Soler-Espinosa şi partida de dublu, meciuri pe care trebuie să le câştigăm pentru a merge în play-off-ul pentru Grupa Mondială.
Gălăţenii sunt dezamăgăiţi de joc şi de rezultat şi încep să părăsească sala, deşi mai sunt două meciuri în care România poate întoarce scorul!

„Au fost emoţii foarte mari, din păcate nu mă pot detaşa, când joc pentru echipă sunt foarte emoţionată şi simt o presiune foarte mare, dar nu vreau să dau vina pe asta. Stilul meu este să mă manifest, să scap de emoţii. Mi-a fost rău înainte de meci, probabil de la tensiune, mă durea capul. În primul set mi-a fost greu să revin, mi-am revenit un pic, apoi ea urma la serviciu şi a servit destul de bine. A avut cam 80 la sută primul serviciu şi era foarte greu să returnez eu, să fiu agresivă. Nu mi-a dat voie să fiu agresivă. Am încercat să lovesc prea tare şi nu mi-a mers prea bine“, a motivat Simona Halep evoluţia sa.

„Are antrenor. Antrenorul, în cartea mea de adrese, am vorbit de 2-3 ori cu el, are capul la el. Are o singură problemă. Nu a fost acolo. Nu a fost pe Wimbledon, pe central, nu a fost la Roland Garros, dar nu trebuie. Dacă îl acceptă, trebuie să-l asculte. Vă spun eu de ce a pierdut. Pentru că, deocamdată, nu e integrată în acel eşalon. Halep îşi are locul unde îl are. Sper să rămână în primele opt din lume, până îşi solidifică şi îşi consolidează jocul pentru primele 1-2. Trebuie să schimbe jocul de maniera ca să aibă posibilitatea să se bată cu cele de 2 metri sau de 1,90, fiind mult mai rapidă şi lovind mai repede, nu mai tare“, a adăugat Ion Ţiriac.

Cum a decurs meciul dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza

Setul al doilea 6-3 pentru Muguruza

1-0 pentru Halep, care "supravieţuieşte" unui prim joc pe serviciul său, care a stat în cumpănă. 7 minute a ţinut acest joc. 

2-1 pentru Halep, niciun break până în acest moment. Simona a echilibrat clar disputa, după un început de meci slab. 

2-2 Şi Muguruza îşi ţine serviciul. Se merge cap la cap pentru moment. 

3-2 Prima care rupe "şirul" în setul al doilea e tot Muguruza, care reuşeşte un break. 

3-3 Simona nu cedează şi fructifică a doua minge de break, păstrând echilibrul. Sala e în picioare. 

4-3 pentru Muguruza. Un nou joc echilibrat, cu multe răsturnări. Simona a salvat două mingi de break, dar şi-a pierdut în cele din urmă serviciul.  

5-3 pentru Muguruza, care se apropie la un singur joc de câştigarea meciului. Halep a dus ghemul până la 40 egal, dar n-a putut reveni cu break. 

6-3 Break şi meci Muguruza! Spania ne conduce cu 2-1, Garbine Muguruza şi-a câştigat ambele partide

Setul 1 - 6-4 pentru Muguruza

1-0 pentru Muguruza. Meciul începe prost pentru Halep, care-şi pierde serviciul fără să câştige vreun punct. 

2-0 în favoarea jucătoarei din Spania, care îşi ţine serviciul la 30 şi se distanţează la două jocuri.  

2-1Simona reintră în meci, profitând şi de greşelile neforţate ale Garbinei Muguruza. Halep are nevoie de un rebreak. 

3-1 pentru Muguruza, joc la 0. 

4-1 pentru Muguruza, al doilea break al jucătoarei de pe locul 24 WTA, care se apropie rapid de câştigarea primului set. 

5-1 în favoarea Garbinei, care joacă impecabil. Halep nu are "arme" în faţa ei. 

5-2 Halep câştigă un joc, dar Muguruza va servi pentru set.

5-3 Simona recuperează un break, câştigă la 30 şi pare că şi-a intrat în mână 

5-4 Halep a câştigat ultimele trei jocuri, dar tot e cu un break în urmă! Muguruza va servi din nou pentru set. 

6-4 Muguruza s-a impus în primul set. Jocul a fost pe muchie de cuţit, dar Halep a irosit două mingi uşoare

Cele mai bune rachete ale României şi Spaniei, Simona Halep şi Garbine Muguruza, joacă de la ora 12.00. Halep a trecut sâmbătă de Silvia-Soler Espinosa, în vreme ce Muguruza a bătut-o fără drept de apel pe Irina Begu, partidă după care românca a plâns la conferinţa de presă. 

Aşadar, 1-1 între România şi Spania, înaintea jocului dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza, care poate avea un impact decisiv asupra rezultatului final.

În precedenta confruntare directă, jucătoarea din Spania s-a impus la Wuhan (China) în trei seturi. 

Cu lovituri plate, agresive, şi un serviciu puternic, Muguruza are victorii la jucătoare de top, dar cel mai bun meci al său i-a ieşit la Roland Garrosul de anul trecut, când a scos-o din turul doi pe Serena Williams cu un dublu 6-2 de poveste. Chiar şi antrenorul Serenei, Patrick Mouratoglou, o remarca încă de la începutul lui 2014: „E o jucătoare interesantă, în special pe hard, intră mult în teren şi încheie punctele”.

Rămâne de văzut dacă Simona va schimba ceva în jocul ei, aşa cum i-a sugerat Ion Ţiriac, omul care se ocupă deja de ceva vreme de evoluţia tenismenei de 23 de ani şi va reuşi să o bată pe Muguruza. În mod normal, Halep (locul 3 WTA) e peste Garbine Muguruza (locul 23 WTA), având şi un mic plus de experienţă, şi va reuşi să ducă România în avantaj.

Partida dintre Halep şi Muguruza e urmată de jocul dintre Begu şi Espinosa şi, dacă scorul e egal la doi, totul se va decide la dublu. 

Garbine Muguruza FOTO Mediafax

muguruza foto mediafax
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite