România - Cehia 1-1: SuperMonica! Niculescu a spulberat-o pe Kvitova şi a reparat ce stricase Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

A 37-a jucătoare a lumii a încheiat ziua surprizelor la Cluj. După ce Karolina Pliskova (13 WTA) a trecut de Simona Halep (3 WTA), România a reuşit să egaleze după o confruntare colosală în care favorita Petra Kvitova (9 WTA) a fost dominată, în permanenţă, de adversara ei.

Aflată în faţa unui public demoralizat, care tocmai asistase la înfrângerea Simonei Halep, Monica Niculescu a făcut o partidă memorabilă şi a ţinut în viaţă speranţele României la o calificare, în premieră, în semifinalele Fed Cup.

Ce-i drept, românca a profitat şi de o prestaţie dezolantă a adversarei, care, la fel ca şi vedeta din lotul tricolorelor, a fost de nerecunoscut. De fapt, se poate spune că, judecând după meciurile de sâmbătă, Kvitova e într-o formă mult mai slabă decât Halep, ceea ce e un motiv de optimism, înaintea duelului dintre cele două, duminică, de la ora 13.00.

Revenind la Niculescu, aceasta s-a autodepăşit, s-a luptat admirabil şi a fost ajutată şi de greşelile interminabile comise de Kvitova. Victoria cu 6-3, 6-4 înseamnă că, duminică, totul porneşte de la 1-1 şi că vom putea asista la o calificare spectaculoasă împotriva echipei care deţine trofeul Fed Cup.

Iată programul complet al meciurilor de Fed Cup de la Cluj:

Sâmbătă

Simona Halep - Karolina Pliskova 7-6, 4-6, 2-6

Monica Niculescu - Petra Kvitova 6-3, 6-4

Duminică

Simona Halep - Petra Kvitova (de la ora 13:00)

Monica Niculescu - Karolina Pliskova (după ora 15:00)

Monica Niculescu/Raluca Olaru - Karolina Pliskova/Barbora Strycova (după ora 17:00)

CITEŞTE ŞI

*România - Cehia 1-1: Monica Niculescu, copleşită de emoţii după victoria carierei la Fed Cup. Cum a reacţionat şi ce a spus

*România - Cehia 1-1: Greu când te doare nasul. „Halepova“ a făcut-o mare pe Pliskova după alt meci ratat în Fed Cup

*România - Cehia / Prima reacţie a Simonei Halep după înfrângerea cu Pliskova

-------------

SETUL II

6-4 Niculescu: BREAK, GAME, SET, MECI! Monica a revenit de la 0-15, a ajuns la 40-15 şi a valorificat prima minge de meci.
 

5-4 Niculescu: Monica a luat serviciul ei la 30.

4-4: Game luat de Kvitova la 30.

4-3 Niculescu: Monica s-a dus la 40-0 şi şi-a făcut serviciul la 15.

3-3: Petra a avut 40-30, dar Monica a egalat. La deuce#1, Kvitova a avut avantaj şi l-a valorificat.

3-2 Niculescu: Monica a servit doi semiaşi în drum spre 40-15, apoi a închis game-ul.

2-2: Kvitova a luat serviciul ei la 30.

2-1 Niculescu: Monica s-a dus la 40-15, dar Petra a egalat. La deuce#1, Kvitova a avut break point, dar a trimis în fileu. La deuce#2, Niculescu a avut avantaj, dar Kvitova a egalat. La deuce#3, un challenge perfect i-a oferit lui Niculescu minge de game, dar Kvitova a restabilit egalitatea. La deuce#4, cehoaica a avut avantaj, dar a trimis afară. La deuce#5, Niculescu a luat primul punct cu un as, apoi a închis game-ul.

1-1: REBREAK! Răspuns fantastic din partea lui Niculescu. S-a dus la 40-0 şi a valorificat a treia minge de break, după ce Petra a comis o dublă greşeală.

1-0 Kvitova: BREAK! Petra s-a dus la 40-15 pe serviciul lui Niculescu şi a valorificat prima minge de break.

Serveşte Niculescu.

---------------------

SETUL I

6-3 Niculescu: BREAK, GAME, SET! Revenire incredibilă după game-ul anterior. Monica s-a dus la 40-0 şi a valorificat prima minge de set în acest game.

5-3 Niculescu: REBREAK! Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 30. Apoi, Kvitova a trimis afară, iar Niculescu a avut set point. L-a irosit. La deuce#1, Monica a beneficiat de al doilea set point, dar a trimis în fileu. La deuce#2, Niculescu a salvat mingea de break. La deuce#3, Petra a izbutit break-ul cu un retur fabulos.

5-2 Niculescu: BREAK! Egalitate până la 40-40. La deuce#1, Monica a avut minge de break pe care a valorificat-o după un punct fabulos.

4-2 Niculescu: Kvitova a avut două mingi de break la 40-15, dar Niculescu le-a salvat pe ambele. La deuce#1, Petra, care comite eroare după eroare, a trimis în fileu, iar Niculescu şi-a luat serviciul cu un as.

3-2 Niculescu: Monica ratat şapte mingi de break într-un game de 15 minute! Monica a condus cu 30-0 şi 40-15 pe serviciul adversarei, dar Petra a egalat. La deuce#1, cehoaica a avut tot terenul pentru un smash uşor, dar a trimis afară şi i-a oferit altă minge de break adversarei. Niculescu a trimis însă în fileu. La deuce#2, Monica a avut o mare şansă de break, dar a trimis, din nou, în fileu. La deuce#3, Niculescu a irosit altă minge de break. La deuce#4, Kvitova a avut minge de game, dar Niculescu a reuşit un punct fabulos. La deuce#5, primul punct luat de Niculescu a fost superb, după un raliu fantastic. Din păcate, Monica a trimis, din nou, mingea decisivă în fileu. La deuce#6, altă minge de break pentru Niculescu, altă ratare. La deuce#7, Kvitova şi-a luat serviciul.

3-1 Niculescu: Monica s-a dus la 40-0 şi şi-a luat serviciul fără să cedeze vreun punct.

2-1 Niculescu: BREAK! La 30-15 pentru Niculescu, Kvitova a comis şi o greşeală dublă, iar Monica s-a dus la 40-15 şi a valorificat prima minge de break.

1-1: Niculescu a avut 40-30, dar Kvitova a egalat. La deuce#1, Monica s-a impus pe serviciul ei.

1-0 Kvitova: Niculescu s-a ţinut după Kvitova până la 40-40. Cehoaica şi-a luat serviciul la deuce#1.

Serveşte Kvitova.

----------------------

Simona Halep (3 WTA) a făcut o partidă ratată cu Karolina Pliskova (13 WTA), după cum „Adevărul“ a relatat aici.

Acum, fanii sportului alb din ţară vor spera ca Monica Niculescu să reuşească să furnizeze surpriză, aşa cum a făcut-o Karolina Pliskova în duelul cu Simona Halep.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări, în format livetext, desfăşurarea partidelor România - Cehia din Fed Cup!
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite