FOTO Campionatul Mondial de rugby: România a fost egala Franţei 30 de minute. Eşec dureros pentru stejari, 11-38

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial de rugby: România a pierdut cu 38-11 meciul cu Franţa, din Grupa D. Stejarii au jucat foarte bine pe început de reprize şi au reuşit un eseu, prin Ursache.

În primul meci al României de la Cupa Mondială, stejarii au pierdut cu 38-11 meciul cu Franţa. Echipa noastră a avut o primă jumătate de oră fantastică, când a fost egala Franţei. Meciul s-a jucat pe stadionul Olympic din Londra, în faţa a 50.000 de spectatori. 

La 3-3, tricolorii au forţat un eseu şi au ratat o lovitură de pedeapsă, ocazii care ar fi putut să ne ducă în avantaj pe tabelă.

Un moment-cheie al meciului a fost eliminarea temporară a lui Paulică Ion, în minutul 30, iar Franţa a speculat la maxim, marcând două eseuri până la pauză. La cabine s-a intrat cu Franţa în avantaj, scor 17-6.

Rezumatul video al meciului

Şi în partea a doua România a început curajos, până în minutul 66, când Franţa a marcat un eseu discutabil. 

Stejarii nu au renunţat la luptă, iar recompensa a venit de la Vali Ursache, care în minutul 74 a culcat balonul în terenul de ţintă al Franţei. 

Debutul României la Cupa Mondială a fost cu plusuri şi minusuri. O mare bilă neagră în dreptul repunerilor de la margine, am ratat o mulţime de astfel de faze de joc. Un plus e jocul curajos din prima jumătate de oră, când am şi preferat la o fază să jucăm la mână, în loc să încercăm transformarea.

Pentru România, urmează un meci şi mai greu, contra Irlandei, duminică, Irlanda fiind ultima câştigătoare a Turneului celor 6 Naţiuni. Adevăratele încercări pentru stejari, în care vom forţa victoria, sunt meciurile cu selecţionatele Canadei şi Italiei.

Programul complet al Cupei Mondiale la rugby.  

LIVETEXT

Minutul 79: Franţa reuşeşte al cincilea eseu şi nu ratează nici încercarea. Scor final 38-11.

Minutul 74 Eseu Româniaaaa! Urasche culcă balonul în terneul de ţintă al Franţei!  Scorul e 31-11 pentru Franţa, din păcate Vlaicu a ratat spaţiul dintre buturi la încercare . 

Minutul 70. Al patrulea eseu al Franţei, care ia punctul bonus ofensiv. Stejarii au căzut psihic, scorul e 31-6. 

Minutul 66. Eseu pentru Franţa, al treilea al cocoşilor. scorul devine 24-6. Eseu discutabil pentru Franţa, Goitoune a culcat o dată balonul, l-a luat de la sol şi abia apoi l-a aşezat în terenul nostru. 

Minutul 58. Pierdem multe baloane din repunerile de la margine. Turaşvili a fost înlocuit cu Rădoi, tocmai din acest motiv. 

Minutul 50. Csaba Gal intră în locul lui Dumbravă, şi Franţa face 3 modificări. Scorul se menţine 17-6 în favoarea Les Blues. 

Franţa - România 17-6 este scorul pauzei, Vlaicu a mai trimis o dată printre buturi. 

Minutul 33: încă un eseu pentru Franţa, eliminarea lui Paulică Ion ne costă scump. 17-3 pentru cocoşul galic, încercarea i-a aparţinut lui Nyanga. 

Minutul 30: 10-3 pentru Franţa, care a reuşit primul eseu al meciului, prin Goitoune.  

Minutul 30: Paulică Ion a văzut cartonaşul galben, vom încheia repriza cu un om în minus. Ion a prăbuşit molul francez, care se apropia periculos de terenul de ţintă al tricolorilor. 

Minutul 26: România a fost aproape să treacă în avantaj, Vlaicu a ratat buturile de la circa 35 de metri. 

Minutul 20, Franţa - România 3-3!  Eseul nu a fost acordat, decizie corectă, dar s-a penalizat un ofsaid al francezilor şi Vlaicu a egalat, transformând lovitura de pedeapsă. 

Minutul 19: România, atât de aproape de eseu!  Am fost pe punctul de a culca balonul în terenul de ţintă, prin Vlaicu.. S-a cerut arbitrajul video.

Minutul 17: Beneficiem de o lovitură de pedeapsă, dar alegem să forţăm eseul! Decizie aplaudată de fani! 

Minutul 8, 3-0 pentru Franţa: Arbitrul sancţionează o poziţie de ofsaid la Dumbravă, iar Morgan Parra a transformat lovitura de penalitate. 

Ora 22.00: A început meciul, Hai Stejarii! 

London Chorus a intonat prima dată La Marseillaise, apoi Deşteaptă-te române. Unii jucători români aveau lacrimi în ochi. Antrenorul galez Lynn Howells şi jucătorii naturalizaţi au cântat şi ei. 

Echipele intră pe teren. Ne pregătim de momentul imnurilor, atât de emoţionant. Sunt 50.000 de spectatori pe stadionul Olympic Queen Elizabeth Park. 

Info înainte de start. 

Naţionala de rugby a României debutează la Cupa Mondială cu un meci contra Franţei, de la ora 22.00. Partida se desfăşorară pe stadionul Olympic din Londra, în faţa a peste 50.000 de spectatori. Meciul e transmis în direct pe DigiSport 1 şi poate fi urmărit în format livetext pe www.adevarul.ro.

Franţa e vicecampioană mondială şi porneşte ca mare favorită în confruntarea cu stejarii. România îşi propune să facă o figură frumoasă cu Franţa şi Irlanda şi să câştige meciurile cu selecţionatele Canadei şi Italiei. 

Ambele naţionale au anunţat 15-le de start, iar Franţa a operat nu mai puţin de 13 modificări faţă de meciul cu Italia, câştigat de ”cocoşul galic” cu 32-10. Asta înseamnă că Les Blues au lot atât de puternic încât îşi permit să folosească linia a doua şi, pe undeva, e un semn că nu se tem de naţionala României, pe care L'Equipe a caracterizat-o ca fiind cea mai slabă din Grupa D. Părere care nu e împărtăşită şi de jurnaliştii din Anglia. “România are o echipă foarte inteligentă, care exploatează la maxim resursele. Ei îşi obligă adversarii să facă foarte multe erori, în special la grămadă”, se arată într-un articol din The Telegraph.

Până acum, în Grupa D s-au înregistrat următoarele rezultate: Franţa - Italia 30-2, Irlanda - Canada 50-7. 

România, primul XV

1.Mihai Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8 Mihai Macovei (cpt), 9.  Florin Surugiu, 10. Dănuţ Dumbravă, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

www.adevarul.ro
Imagini video şi reacţii de la partida din această seară dintre România şi Franţa

Programul complet şi rezultatele de până acum de la Mondialul de rugby. 

Antrenamentul din preziua meciului

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite