Legea Sportului a fost modificată conform solicitărilor membrilor FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. FOTO Eduard Enea
Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. FOTO Eduard Enea

În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat proiectul unei Ordonanţe de Urgenţă care a modificat Legea Sportului.

Astfel s-a instituit clar că ”Autorităţile administraţiei publice locale pot aloca sume pentru finanţarea activităţii sportive în limita a maxim 5% din bugetul aprobat”. Articolul 4 al OUG stipulează punctual ce entităţi pot fi finanţate şi ce programe.

Conform frf.ro, îniţiatoarea acestui proiect a fost Federaţia Română de Fotbal, care a început încă din 2015 demersurile de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, în sensul de a crea noi mecanisme de finanţare a sportului. În principal, FRF a solicitat clarificarea modului în care autorităţile locale pot fi finanţa sportul şi cuantumul în care o pot face, deoarece o serie de proiecte de dezvoltare sportivă au fost suspendate sau chiar anulate din cauza ambiguităţii legislaţiei şi acest lucru a fost reclamat şi de către autorităţi şi de către beneficiari – cluburile sportive.

O altă propunere a FRF a vizat reducerea fiscalităţii cu plata sportivilor. "Guvernul Grindeanu a înţeles această necesitate şi a introdus în Legea Sportului instrumentul numit ”Contract de activitate sportivă”, care se va încheia între sportivi şi structura sportivă. Acest contract va fi asimilat veniturilor din activitatea independentă şi va aduce reducerea taxelor aferente.FRF a mai sesizat, în timp, mecanismul greoi al aprobării condiţiilor, procedurilor şi cuantumului cheltuielilor. Acestea puteau fi stabilite doar prin Hotărâre de Guvern. Prin modificările aduse de OUG, de acum acestea pot fi decise şi de autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale”, se arată într-un comunicat emis de Federaţia Română de Fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite