Jabulani vine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mingea cu care s-a jucat la Campionatul Mondial din Africa de Sud va fi folosită la meciurile echipei naţionale şi la cele ale Craiovei de acasă. Jabulani va ajunge în curând şi în România. Craiova a solicitat celebra minge produsă de Adidas şi urmează să joace cu ea în meciurile de campionat de pe teren propriu.

Balonul folosit în acest an la Campionatul Mondial din Africa de Sud şi la Cupa Aficii pe Naţiuni din Angola a stârnit deja destule controverse. Printre cei mai mari contestatari ai Jabulani s-au numărat Michael Platini, Sven Goran Erickson, dar şi NASA! Câţiva dintre cei mai cunoscuţi portari din lume nu au ezitat nici ei să-şi exprime nemulţumirile. „E oribilă!", a spus italianul Buffon. „E groznică!", a opinat spaniolul Casillas.

La fel de dur a fost şi Julio Cesar, goalkeeper-ul naţionalei Braziliei, care a declarat că între mingea oficială a Mondialului şi una cumpărată de la supermarket nu există nicio diferenţă. „La 44 de mile pe oră, puţin peste 70 de km/h, traiectoria mingii devine imprevizibilă. De vină pentru acest lucru este greutatea", au concluzionat cercetătorii americani de la NASA. Jabulani are doar 440 de grame.

LPF le oferă cluburilor mingi Nike

Cele mai multe dintre echipele din Liga I folosesc pentru jocurile de pe teren propriu mingi Nike, primite gratuit de la Liga Profesionistă de Fotbal. Nike e mingea oficială a Ligii I, însă folosirea ei nu e obligatorie.

Cluburile care au contracte cu alte firme de echipament sportiv utilizează în general baloane Adidas. Dintre acestea, Universitatea Craiova şi-a exprimat dorinţa de a folosi la meciurile de acasă mingea Jabulani, produsă de Adidas.

Tricolorii au dat gol de la 40 de metri cu Jabulani

Şefii FRF au anunţat că echipa naţională va utiliza balonul Jabulani la meciurile de acasă din preliminariile Campionatului European. Tricolorii au luat deja un prim contact cu controversata minge, la amicalul cu Ucraina (2-3), disputat în luna mai.

Atunci Bogdan Lobonţ a avut mari probleme între buturi, unul dintre golurile încasate de el fiind din lovitură liberă de la 35 de metri. Nici portarul ucrainean nu s-a simţit foarte bine cu Jabulani, Tamaş înscriind cu un şut de la 40 de metri. „Au fost unele probleme legate de mingea de joc", au spus tricolorii dupa înfrângere.

Echipele care folosesc mingi Nike: Steaua, Dinamo, FC Timişoara, CFR, „U" Cluj, Victoria Brăneşti, Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Mediaş, Oţelul Galaţi, FC Braşov, Gloria Bistriţa, FCM Târgu Mureş.

Echipele care folosesc mingi Adidas: Universitatea Craiova, Unirea Urziceni, Astra, Rapid, FC Vaslui.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite