Inimă de campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„U” Mobitelco Cluj a avut în mână fiecare dintre primele două meciuri ale finalei Diviziei A la baschet masculin cu Asesoft Ploieşti.

În primul a condus pe toată durata meciului pentru ca în ultima secundă să vină aruncarea de trei puncte a lui Blidaru, mai puţin probabilă decât construcţia unei autostrăzi între Cluj şi Ploieşti.

A fost momentul de glorie al unui jucător care a stat ani de-a rândul în umbra titularilor pe postul de conducător de joc de la Asesoft. A fost un final care i-a cutremurat serios pe clujeni, din vârful tribunei şi până pe banca de rezerve. Însă nimeni nu-şi închipuia că după o asemenea dramă, episodul doi avea să primească Oscarul pentru paroxism.

Iar premiul pentru rolul principal i-a revenit americanului Darius Hargrove, într-un superb duel de la distanţă cu Dykes, Krstanovici, Silvăşan şi oricine ar fi vrut să mai marcheze de la Cluj. Hargrove a turnat 48 de puncte în coşul clujean, record în playoff, cel puţin în ultimul deceniu, incluzând aici o replică fidelă a aruncării lui Adrian Blidaru din meciul 1.

Hagrove a plutit ireal în aer, a evitat un capac şi a trimis meciul în prelungiri cu o „rachetă" de pe la nouă metri. Asta după ce gazdele au condus şi la 20 de puncte în sfertul al treilea. S-a luptat până la epuizare, şi acelaşi Hagrove avea să spună „stop" cu două libere marcate din ultimii stropi de energie, pe finalul celei de-a doua reprize de prelungiri.

„Niciodată nu subestima inima unui campion" este una din zicalele celebre venite din patria baschetului. O inimă care a rezistat mai bine unui puls vecin cu cota 200. Meciurile trei şi patru sunt la Ploieşti, miercuri şi joi.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite