INFOGRAFIE Traiectorii în oglindă: cum au evoluat Simona Halep şi Sorana Cîrstea în ultimul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea FOTO Reuters
Sorana Cîrstea FOTO Reuters

După 7 ani în care a cochetat cu primele 30 de locuri ale tenisului feminin, Sorana Cîrstea a ieşit din topul celor mai bune 100 de jucătoare ale lumii.

O accidentare la umăr, în paralel cu emotivitatea Soranei şi implicarea într-o relaţie romantică, au contribuit la decăderea jucătoarei de 24 de ani. 
Dacă Simona Halep se menţine pe locul doi, Sorana Cîrstea e la fix 100 de locuri de amica sa, pe 102. E pentru prima dată în ultimii ani când tenismena va încheia sezonul în preajma sutei mondiale, o poziţie deloc confortabilă în care se regăseşte Sorana, o jucătoare fragilă din punct de vedere mental, nevoită de-acum să pornească de la zero fiecare turneu.
De două ori mai multe eşecuri
Cu un singur rezultat remarcabil în acest an, sferturi de finală la Dubai, Sorana Cîrstea plăteşte tribut unor prestaţii mediocre, concretizate în eliminări premature de la mai toate turnee la care a luat startul. Pe parcursul lui 2014, Cîrstea a câştigat doar 11 meciuri, în comparaţie cu cele 22 de partide la finalul cărora s-a recunoscut înfrântă.
Sorana Cîrstea s-a ales după Wimbledon şi cu o accidentare la umăr, care a ţinut-o pe tuşă pentru aproximativ o lună. Perioada de repaus nu a pus-o pe picioare pe Sorana, din contră, evoluţiile ei au şchiopătat tot mai mult. Iar eşecul de la Rogers Cup (Montreal), acolo unde făcuse finală în anul anterior, i-a provocat o „daună” de 600 de puncte în clasamentul WTA.
Competiţiile chineze au aruncat-o pe Cîrstea în afara sutei mondiale, românca suferind înfrângeri din primul meci la Guangzhou, Wuhan şi Beijing, în faţa unor cvasianonime: Petra Martici (Croaţia), Zarina Diyas (Kazahstan) şi Ajla Tomjlanovici (Croaţia). Din câte se vede, nici relaţia Soranei cu tenismenul columbian Santiago Giraldo nu a ajutat la moralul tenismenei noastre. Idila ei cu jucătorul aflat pe locul 28 în clasamentul ATP a fost „demascată” de un jurnalist de la New York Times cu ocazia Grand Slamului american, iar Giraldo a confirmat relaţia postând o poză pe contul de Instagram în care o ţine în braţe pe Sorana.
O conduce pe Simona cu 2-1
Dacă în urmă cu câţiva ani Sorana era cea mai bună jucătoare din România, ea a intrat de mai bine de un sezon în umbra Simonei, care a captat toată atenţia mass-media şi a publicului. Cîrstea conduce în palmaresul întâlnirilor directe, scor 2-1, dar ultima confruntare între cele două datează din 2010, perioadă în care tenismena din Bucureşti era mult mai bine cotată. Cele două au făcut echipă în acest an la Fed Cup, competiţie în care Sorana a ţinut să demonstreze că nu e cu nimic mai prejos, câştigând meciul cu Ana Ivanovici.

Simona joacă marţi la Beijing, de la ora 09.30. 

Pe ce loc sunt româncele
Simona Halep 2
Monica Niculescu 41
Irina Begu 57
Raluca Olaru 75
Sorana Cîrstea 102
Alexandra Dulgheru 106

image


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite