Incidente la România - Belgia: suporteri agresaţi fizic de forţele de ordine după afişarea unui mesaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banner-ul de la care au pornit incidentele de pe Arena Naţională. FOTO Mediafax
Banner-ul de la care au pornit incidentele de pe Arena Naţională. FOTO Mediafax

Meciul amical dintre România şi Belgia a fost prilejul unor incidente între stewarzii şi persoanele prezente în Peluza Nord de pe Arena Naţională.

Partida dintre România - Belgia (2-1) a fost sub semnul abuzurilor. Stewarzii prezenţi la meci au împărţit pumni şi picioare în stânga şi în dreapta preţ de câteva minute, o parte dintre suporteri fiind răniţi.

În minutul 17 al primei reprize, a fost afişat în Peluza Nord un banner cu mesajul „Pe toţi naşii i-aţi legat/Doar pe unul l-aţi uitat“, făcând referire la cei opt inculpaţi din lumea fotbalului, condamnaţi la închisoare în „Dosarul transferurilor“. Momentul a culminat cu intervenţia stewarzilor de la firma BGS, care au agresat fizic mai multe persoane, creând haos în rândul celor prezenţi. 

Stewarzii şi-au desfăşurat acţiunea pe fundalul huiduielilor tribunei, cei aproximativ 7.000 de spectatori care au asistat la meci fluierând în semn de dezaprobare atitudinea celor de la BGS.

Asociaţia Suporterilor Români (ASR) a emis joi un comunicat conform căruia doi spectatori s-au ales cu capul spart în urma meciului cu Belgia: „La începutul partidei am onorat amintirea Eroilor Revoluţiei printr-o coregrafie specială, afişată în spatele mesajulu i «Respect '89». La jumătatea primei reprize, grupul Honor et Patria, care susţine exclusiv naţionala, a expus un mesaj ironic la adresa preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu. Menţionăm că acest mesaj nu încălca nicio prevedere legală, neincitând la violenţă sau rasism. în momentul afişării mesajului, reprezentanţii firmei de pază BGS i-au atacat pe cei care au afişat mesajul, în încercarea de a confisca pânza. Ca urmare a acestei agresiuni, mai mulţi suporteri au fost răniţi, necesitând îngrijiri medicale. Doi suporteri, un stelist şi un dinamovist, s-au ales cu capul spart. La pauza meciului am părăsit stadionul în semn de protest“.

Reprezentanţii ASR au solicitat organelor abilitate să ia măsuri pentru identificarea şi pedepsirea agresorilor, în conformitate cu prevederile legae în vigoare: „De asemenea, solicităm FRF să rezilieze contractul cu BGS, firmă care nu se află la primele abuzuri de acest fel şi care se dovedeşte incapabilă să gestioneze buna desfăşurare a unui eveniment sportiv“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite