Ilie Năstase nu e la debutul ca antrenor! Peripeţiile lui „Nasty“ din anii '90: a fost eliminat după ce a înjurat arbitrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, la Sala Polivalentă din Bucureşti, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig vor fi dirijate de pe margine de Ilie Năstase, căpitanul-nejucător al echipei.

În aceast weekend, în Sala Polivalentă din Bucureşti, România va întâlni Belgia în Grupa Mondială II a Fed Cup, o victorie însemnând pentru fetele noaste un prim pas spre revenirea în elita competiţiei. Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig vor fi dirijate de pe margine de Ilie Năstase, căpitanul-nejucător al echipei.

„Eu am experienţă cu fetele“, glumea Ilie Năstase după ce a fost numit în această poziţie.  Puţină lume îşi aminteşte însă că în anii ’90 Ilie a fost şi căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României. Din această postură, parcursul lui a fost unul modest.
În 1994, Năstase l-a înlocuit pe Alexe Bardan, care urcase echipa României în Grupa Mondială I, şi a avut un prim meci ca şi căpitan-nejucător în Africa de Sud. N-a rezistat pe bancă decât un joc, cel dintre Răzvan Sabău şi Marcos Ondruska, fiind eliminat de către supervizorul meciului pentru proteste repetate la adresa arbitrului, iar locul său pentru restul partidelor a fost ţinut de George Cosac, care era cel mai experimentat dintre jucători.

În orice caz, în componenţa Pescariu – Sabău – Cosac – Porumb, România a pierdut cu 5-0, iar Ilie Năstase a fost suspendat de către Federaţia Internaţională de Tenis pentru disputa următoare, barajul de menţinere în prima grupă cu Marea Britanie.

The Independent nota acum 23 de ani: „Năstase a fost avertizat de două ori înainte de a fi eliminat pentru obscenităţi repetate şi încercări de intimidare a oficialilor. Englezii au scăpat de acest personaj recalcitrant“. La Manchester, Alexe Bardan a stat pe bancă în locul lui „Nasty“, România a trecut cu 3-2 de Marea Britanie, după care Ilie Năstase s-a întors la cârma băieţilor.

În primul meci din 1995, România a pierdut cu 4-1 jocul cu Maroc de la Casablanca, iar Florin Segărceanu a fost numit căpitan-nejucător. Aşa se încheia prima experienţă ca antrenor al lui Ilie Năstase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite