„Il Luce“, venerat: a câştigat Liga şi UEFA, a lucrat cu Heynckes şi Advocaat, dar îl vede pe Lucescu numărul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Tehnicianul celor de la Şahtior s-a umplut de trofee din 2004, de când e la Şahtior, dar a câştigat şi respectul unor nume mari din lumea fotbalului.

Iar printre cei care îl admiră pe Mircea Lucescu se numără şi Anatoliy Tymoshchuk, cel care a evoluat la Şahtior, între 1998 şi 2007.

Mijlocaşul de 36 de ani, actualmente la Kairat (Kazahstan), a văzut cum formaţia din Doneţk s-a transformat sub comanda lui „Il Luce“.Tymoshchuk a cucerit şapte trofee cu „mineri“, după care a evoluat la Zenit Sankt Petersburg şi Bayern Munchen. La ruşi, a lucrat cu olandezul Dick Advocaat şi a cucerit Cupa UEFA (2007-2008), iar la Bayern a luat Liga Campionilor (2012-2013), avându-l antrenor pe Jupp Heynckes.

Cu toate acestea, îl vede pe Mircea Lucescu numărul 1, după cum a mărturisit pentru Dolce Sport. 

„Mi-aş dori să încep cariera de antrenor la Şahtior. E o echipă bună, echipa mea de suflet. Mircea Lucescu e un antrenor foarte mare, am lucrat cu el timp de cinci ani. E la Şahtior deja de 12 ani, cred că mai bine nici nu se putea. A cîştigat Cupa UEFA, a cîştigat tot ce se putea în Ucraina, ceea ce e foarte mult. E cel mai bun antrenor cu care am lucrat în întrega mea carieră“, a afirmat ucraineanul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite