Handbal feminin: ce schimbări se impun la HCM Baia Mare pentru returul cu Dinamo Volgograd din sferturile Ligii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HCM Baia Mare, reprezentanta României în sferturile Ligii Campionilor, speră la calificarea în Final Four
HCM Baia Mare, reprezentanta României în sferturile Ligii Campionilor, speră la calificarea în Final Four

HCM Baia Mare a trecut cu 25-23 de Dinamo Volgograd, în manşa tur a sferturilor de finală a Ligii Campionilor, dar jocul a suferit teribil.

HCM Baia Mare a câştigat la două goluri meciul cu Dinamo – Sinara Volgograd, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
Sala „Lascăr Pană” din Baia Mare a fost plină ochi la meciul de sâmbătă seară. Fanii au stat în picioare şi au cântat imnul României în preambulul partidei,  la fel ca la toate partidele importante. Energia venită din tribune nu s-a transmis şi jucătoarelor lui Tone Tiselj, care au fost conduse pe aproape întreaga durată a partidei. Cu 80 de secunde îaintea finalului, Dinamo – Sinara conducea cu 23-22. Un timeout cerut perfect de Tone Tiselj, care le-a cerut jucătoarelor să fie cinice în atac şi impecabile în apărare, o superioritate numerică şi multă şansă au făcut ca HCM Baia Mare să puncteze de trei ori la rând. Ardelenecele au trecut în avantaj cu 18 secunde înainte de final, rusoaicele s-au grăbit să repună mingea pentru a egala, dar au pierdut rapid posesia şi HCM Baia Mare a reuşit astfel să se ducă la două goluri: 25-23!
Returul e sâmbătă
Returul are loc sâmbătă, la Volgograd, iar echipa rusă are un uşor avantaj la calificarea în Final Four. Totuşi, HCM Baia Mare joacă mai bine în deplasare şi trebuie să găsească resurse  pentru a pune mai multe probleme.
1.O linie de 9 metri mai eficientă, care să dea mai multe goluri pe atacul poziţional. Do Nascimento şi Abbigh au avut nevoie de 20 de şuturi ca să dea 8 goluri. Cât despre Davydenko, ea a fost de nerecunoscut în faţa compatriatelor sale: 1 gol din 7 şuturi.  Mai bine a intrat în meci Luciana Marin în partea a doua:  4 goluri din din 5 încercări.
2.Un marcaj mai strâns la cele mai bune jucătoare ruse: Kochetova (7 goluri) şi Akopian (6 goluri). Spre deosebire de ale noastre, handbalistele de la Dinamo au fost letale de la 9 metri. 
3. O gestionare mai bună a superiorităţilor. În afara finalului, câd HCM  a dat cele trei goluri jucând cu un om în plus, fetele noastre au irosit alte trei superiorităţi în care n-au dat gol, ba chiar au luat.
4. Sedoikina, portarul de la Dinamo, a făcut un meci imens, cu 17 intervenţii. E nevoie ca Tone Tiselj şi jucătoarele să „studieze” mai bine modalităţile prin care Sedoikina poate fi învinsă. 
 

Bielorusa Lobach, gogleteră
Au înscris pentru HCM Baia Mare: Lobach (5 goluri), Do Nascimento, Abbigh şi Marin (câte 4), Herrem şi Elisei (câte 2), Buceschi, Szucs, Makeeva şi Davydenko (câte unul). Paula Ungureanu a apărat 9 şuturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite