Halep a trecut cu bine peste Oceane: Simona s-a chinuit teribil, a fost huiduită de public, dar e în turul III

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Debutul Simonei Halep la Miami, în compania lui Oceane Dodin (98 WTA), s-a dovedit a fi mult mai dificil decât s-ar fi aşteptat fanii româncei.

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 98 WTA, prezentă pe tabloul principal în calitate de lucky loser, în manşa a doua a Miami Open. Halep a cerut două intervenţii medicale în meciul cu Dodin, pentru probleme musculare în zona gâtului. În plus, ea a căzut în decisiv şi a acuzat dureri şi la gleznă.

Primul set a început prost pentru Halep! Simona şi-a pierdut serviciul din start, s-a lăsat condusă cu 2-0 şi, chiar dacă a reuşit să egaleze la doi, la acest scor filmul s-a rupt iremediabil pentru liderul mondial. Dodin s-a distanţat la 5-2 şi, după două mingi de set ratate, s-a impus cu 6-3.

Înainte de ultimul game, constănţeanca a solicitat şi un time-out medical din cauza unor probleme la umărul drept, dar, din fericire, intervenţia fizioterapeutului a scăpat-o pe Simona de dureri.

Setul doi s-a jucat în oglindă faţă de primul. A fost rândul lui Halep să conducă cu 2-0, să fie egalată la doi, iar apoi să se distanţeze la 5-3 pentru ca, într-un final, să-şi adjudece setul cu 6-3.

Simona Halep la Miami Open FOTO AFP

Decisivul a fost o nebunie! Dodin s-a dus la 3-1, iar Halep s-a tranformat într-un car de nervi. Românca şi-a spart racheta, a fost huiduită de public şi a primit şi un avertisment din partea arbitrului de scaun. Totuşi, liderul WTA s-a redresat şi a reuşit imediat un re-break pentru a se apropia la 2-3. 

Din păcate, eforturile Simonei au fost irosite în game-ul imediat următor în care franţuzoaica de 24 de ani de a reuşit un nou break şi s-a dus la 4-2. Apoi însă, a urmat un nou re-break, Halep profitând de o greşeală dublă a adversarei la mingea decisivă: 4-3. Într-un final, după patru break-uri la rând, Halep a reuşit să-şi facă serviciul la 15 pentru a egala scorul: 4-4.

A urmat un game sufocant în care Halep a revenit de la 15-40, dar Dodin a câştigat la deuce#4, după o serie de schimburi fantastice: 5-4. Simona a început game-ul decisiv pentru a rămâne în meci cu o greşeală dublă. Apoi însă, românca s-a redresat, a luat patru puncte la rând şi game-ul: 5-5.

Dodin a început, la rândul ei, cu o greşeală dublă, iar game-ul care a început prost s-a şi terminat prost pentru franţuzoaica! Simona s-a dus la 40-30 şi a profitat de prima minge de break: 6-5.

Halep a servit pentru câştigarea meciului şi a reuşit să facă exact acest lucru, după o partidă sufocantă de două ore şi şapte minute: 3-6, 6-3, 7-5.

Pentru Halep urmează un meci mult mai greu cu Agnieszka Radwanska (32 WTA). Poloneza a trecut de Van Uytvanck (51 WTA), scor 6-3, 7-6, pentru a ajunge în turul III.

CITEŞTE ŞI:

*Sorana, sexy în poze, înfiorătoare pe teren: Cârstea, eliminată la Miami, după un meci catastrofal

*Niculescu, admirabilă: Monica e în turul III la Miami, alături de Halep, după o nouă victorie de senzaţie

*Halep, epuizată după un meci sufocant: „Am vrut să nu renunţ!“. Cum vede Simona următoarea partidă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite