Halep îi sperie pe elveţieni: Ce a scris site-ul oficial al federaţiei după ce echipa de Fed Cup a dat de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep (2 WTA) n-a fost inclusă în weekend în lotul convocat de Florin Segărceanu, însă rămâne cea mai importantă figură din echipa României.

Tenisul feminin românesc devine, treptat, o forţă la nivel internaţional. Avem şase jucătoare în Top 100, iar echipa de Fed Cup tocmai a ajuns la barajul de promovare în Grupa Mondială.

Bazându-se pe aceste argumente, căpitanul nejucător, Florin Segărceanu, a făcut o declaraţie plină de optimism, înaintea duelului cu Elveţia, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Punctul său de vedere de împărtăşit şi de Federaţia Elveţiană de Tenis, citat de Telekom Sport. Adversara României în barajul de promovare a admis că porneşte cu şansa a doua la Cluj şi a subliniat că Simona Halep va influenţa decisiv partidele din aprilie.

Ce au scris?

*Elveţia va trebui să-şi salveze locul în Grupa Mondială în România. Tragerea la sorţi, care ar fi putut aduce un voiaj în Australia, n-a fost blândă pentru formaţia lui Heinz Gunthardt. 

*La 21 şi 22 aprilie, rezultatul acestui baraj de promovare/rerogradareva depinde, fără dubii, de prezenţa Simonei Halep. Numărul 2 mondial n-a jucat în întâlnirea de la Cluj, împotriva Canadei, câştigată de românce. 

*Accidentată la gleznă la Melbourne, Simona Halep a dorit să se refacă înainte de a reveni în competiţie în acestă săptămână, la Doha. Dacă România va putea conta pe serviciile Simonei Halep, misiuena echipei Elveţiei va fi foarte dificilă. 

*Dar de acum până-n aprilie, Heinz Gunthardt speră că Timea Bacsinszky îşi va regăsi toate mijloacele şi că Belinda Bencici va depăşi această criză de încredere care a cuprins-o weekend-ul trecut, la Praga, unde Elveţia s-a înclinat cu 3-0 în faţa Republicii Cehe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite