Halep s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor, după cinci minute din meciul Serena-Bouchard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două victorii consecutive, doar o catastrofă ar fi putut-o elimina pe Simona Halep de la Turneul Campioanelor. Românca a primit însă confirmarea calificării în semifinale, astăzi, după doar cinci minute din meciul Serena Williams - Eugenie Bouchard, din aceeaşi grupă.

Scenariul „imposibil“ care ar fi eliminat-o pe Halep era următorul: un eşec al lui Bouchard în faţa Serenei Williams în două seturi „albe“, 0-6,0-6, cumulat cu o înfrângere a româncei, mâine, în meciul cu Ana Ivanovici, în aceeaşi manieră. 

Dacă s-ar fi îndeplinit aceste două condiţii, Serena şi Ivanovici ar fi acumulat ambele câte două victorii, la fel ca şi Halep, dar ar fi depăşit-o pe româncă la numărul de gameuri câştigate, un alt criteriu de departajare

Doar că scenariul „imposibil“ a trăit exact cinci minute. Joi, în startul meciului Bouchard-Williams, jucătoarea din Canada a servit prima şi şi-a câştigat serviciul, astfel că Serena n-o mai poate depăşi pe Halep, la numărul de gameuri, nici chiar dacă aceasta va pierde drastic, mâine, cu Ivanovici.   

Serena Williams a revenit ulterior în întâlnirea cu Bouchard, a câştigat primul set cu 6-1, apoi şi meciul, după un al doilea set identic.

Jucătoarea din SUA, lider mondiale, speră acum la calificare, dar va sta şi la mâna Simonei. O înfrângere în anumite condiţii a româncei, în faţa lui Ivanovici, o califică şi pe sârboaică, dar o elimină pe Serena!

Citeşte şi 

Criterii de departajare la Turneul Campioanelor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite