Halep riscă să fie blocată la Mamaia: ploaia ameninţă Fed Cup! S-a decis ce se va întâmpla, dacă meciurile vor fi anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep urmează să joace pentru România în Fed Cup (22 şi 23 aprilie), după care va participa la turneul de la Stuttgart (24-30 aprilie). Programul ei poate fi dată peste cap de condiţiile meteo.

România a ţinut să joace cu Marea Britanie pe zgură şi în aer liber. De aceea, singura variantă a fost Mamaia. Condiţiile meteo ameninţă însă acum desfăşurarea meciurilor conform programului.

„Adevărul“: a fost afectată suprafaţă de joc de ploile căzute?

George Cosac (preşedintele Federaţiei Române de Tenis): Avem o prelată specială care ţine zgura la adăpost. Când se va opri ploaia, se poate da la o parte pentru a se juca, fără probleme. Oricum, gazdele ne-au ajutat foarte mult. Pe lângă terenul principal, sunt alte terenuri de antrenament la care s-au pus baloane şi jucătoarele s-au antrenat indoor.

Sâmbătă, va fi soare, însă pentru duminică se anunţă 40% şanse de ploaie.

Arbitrul va decide când se poate juca. Am testat instalaţia de nocturnă şi corespunde cu standardele impuse de Federaţia Internaţională. Dacă va ploua duminică, în timpul zilei, avem varianta de a juca seara, în nocturnă, dacă vremea va fi bună. Dacă nu, meciurile rămase se pot disputa luni.

Şi vântul puternic poate fi o problemă…

Tribunele vor mai atenua vântul. Pe de altă parte, ne-am dori şi noi 20 de grade Celsius, soare şi un vânt plăcut. Dar nu putem comanda aşa ceva (râde).

Cum vedeţi meciurile din weekend?

Le-am văzut pe fete la antrenamente şi sunt foarte motivate. Eu cred că vom câştiga.

Statisticile arată că fetele au mai multe înfrângeri decât victorii în 2017.

Nu e un detaliu relevant. Când joci pentru ţara ta în Fed Cup, e altceva.

Cum vedeţi meciul Halep – Konta, vedetele celor două loturi?

E o partidă care se poate disputa oricând în semifinala unui turneu de Mare Şlem. Halep va dori să-şi ia revanşa după eliminarea de la Miami. Şi va câştiga! E foarte determinată la antrenamente.

Sâmbătă

Simona Halep - Heather Watson (12.00, Digi Sport 1)

Johanna Konta - Irina Begu (după ora 14.00, Digi Sport 1)

Duminică

Simona Halep - Johanna Konta (11.00, Digi Sport 1)

Irina Begu - Heather Watson (după ora 13.00, Digi Sport 1)

Sorana Cîrstea / Monica Niculescu - Laura Robson / Jocelyn Rae (dupa ora 15.00, Digi Sport 1)

Britanicii au un buget de 100 de milioane de lire sterline la tenis. Şi-au trimis oamenii de acum două luni aici şi au măsurat totul la centimetru. Îşi doresc foarte mult să câştige. George Cosac
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite