Halep dă de o jucătoare mediocră: Cine e Linette, câte victorii are cu adversare din Top 10 şi ce a făcut contra româncelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Linette
Magda Linette

Simona Halep (3 WTA) a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Ajla Tomljanovici (47 WTA), însă, probabil, va avea o misiune mai uşoară în turul II.

Iar asta pentru că, de obicei, primul meci e unul foarte greu în orice turneu de Grand Slam, presiunea fiind şi mai mare în cazul Simonei Halep, care a jucat, marţi, la Paris, din postura de deţinătoarea trofeului.

În plus, Ajla Tomljanovici a făcut un progres remarcabil în acest sezon, ceea ce nu e cazul lui Linette (87 WTA), următoarea adversară a Simonei Halep la French Open 2019.

Poloneza de 27 de ani s-a chinuit în turul I pentru a trece de o jucătoare care a apărut pe tabloul principal graţie unui wild-card: a avut nevoie de trei seturi pentru a învinge în duelul cu Chole Paquet (166 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2.

Magda Linette e o jucătoare care nu s-a remarcat cu nimic până acum în circuitul feminin, neavând vreun trofeu WTA sau vreo finală jucată. În palmaresul ei figurează 10 titluri ITF şi 9 finale pierdute. Totuşi, chiar şi în turneele ITF, ultimul ei triumf datează din 2016.

În 19 întâlniri cu adversare din Top 10, bilanţul lui Linette vorbeşte de la sine: 1 victorie, 18 înfrângeri. Singurul succes a venit într-un duel cu Jelena Jankovici, pe vremea când aceasta era în Top 10.

Cele mai bune rezultate înregistrate de Linette în turneele de Grand Slam confirmă, de asemenea, că aceasta e o jucătoare mediocră:

*Australian Open: Turul III (2018)

*French Open: Turul III (2017)

*Wimbledon: Turul I (2015, 2016, 2017, 2018)

*US Open: Turul II (2015)

În acest sezon, poloneza de 27 de ani a jucat cu două românce. Iată rezultatele ei:

*3-6, 3-6 cu Sorana Cîrstea, pe hard, la Shenzhen

*4-6, 6-3, 6-2 cu Niculescu, pe hard, la Hua Hin

Halep şi Linette nu s-au întâlnit până acum în circuitul feminin, iar organizatorii vor anunţa, ulterior, ziua şi ora meciului la French Open 2019.

13 victorii şi 14 înfrângeri are Magda Linette în acest sezon în care a disputat opt partide pe zgură. Pe suprafaţa roşie, are două victorii şi şase înfrângeri.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite