Halep întâlneşte o jucătoare cu o poveste tulburătoare: Petra Martici, o sportivă cu o carieră dramatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 27 de ani, Petra Martici ocupă locul 51 în lume şi nu e nicidecum vreo vedetă a circuitului feminin. E însă recunoscătoare pentru modul în care a evoluat cariera ei care, la un moment dat, părea compromisă.

După victorii cu Pliskova (77 WTA), Dolehide (165 WTA) şi Wang (55 WTA), Simona Halep dă peste jucătoarea cu cel mai bun clasament cu care s-a confruntat până acum la această ediţie a turneului californian.

În 2012, pe când avea 21 de ani, sportiva din Croaţia şi-a scos capul în lumea bună a tenisului. A fost surpriza plăcută de la French Open, acolo unde, pe rând, a trecut de  Michaëlla Krajicek, Marion Bartoli şi Anabel Medina Garrigues, înainte de a ceda în faţa lui Angelique Kerber. După un astfel de parcurs, specialiştii i-au prevăzut un viitor strălucit. Din păcate însă, Martici nu şi-a îndeplinit niciodată potenţialul. Motivul? Accidentările care au tras-o în jos! Atât de jos încât, la finalul anului 2016, ea s-a clasat pe locul 266 WTA! Iar asta după ce, la finalul lui 2012, ocupase poziţia a 59-a în ierarhia mondială.

2017 a fost anul renaşterii pentru Martici:

*Calificare în optimile de la French Open
*Calificare în optimile de la Wimbledon
*Urcare până pe locul 89 în clasamentul finalului de an

Iar 2018 a continuat la fel de bine pentru croata de 27 de ani care a atins, din nou, optimile la un Grand Slam, cel din Australia. După parcursul de până acum la Indian Wells, Martici poate pătrunde în Top 40 mondial şi, potrivit Digi Sport, e recunoscătoare pentru că a reuşit să-şi relanseze cariera.

„În 2016, înainte să mă accidentez iar, visam să pot juca din nou tenis la cel mai înalt nivel. Mă simţeam pregătită, dar au venit iar problemele fizice. Acum, mă simt în formă, simt că pot să ajung la un nivel bun. Sunt mai puternică mental. M-am rugat să ajung să trăiesc aceste clipe, spuneam <<Doamne, mai dă-mi o şansă!>>. Şi iată că o am, în sfârşit“, a declarat Martici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite