Halep întâlneşte o isterică: Ce a făcut la ultimul ei meci Destanee Aiava, puştoaica împotriva căreia va debuta Simona la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Destanee Aiava
Destanee Aiava

Sportivă de 17 ani şi-a început cariera profesionistă în 2015 şi niciodată n-a depăşit primul tur la Australian Open.

Destanee Aiava (193 WTA) a ajuns pe tabloul principal la ediţia din acest an, după ce a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Chiar dacă e de aşteptat să se bucure de o susţinere frenetică din partea celor din tribune, e greu de crezut că australianca poate crea probleme pentru Simona Halep.

În acest an, Aiava a disputat două partide de simplu în demonstrativul de la Kooyong (Australia). Mai întâi, a pierdut cu Petkovici (101 WTA), scor 6-3, 3-6, 2-6. Apoi, a cedat şi în faţa lui Bouchard (83 WTA), scor 2-6, 0-6. La ultima partidă, a avut şi o izbucnire nervoasă, după care a venit cu o explicaţie bizară pentru o sportivă de performanţă: „Nu mă pot concentra când lumea face gălăgie în sală“.

Jucătoare de calificări în turneele de Grand Slam

Anul trecut, Destanee Aiava n-a produs niciun rezultat remarcabil. A pierdut în turul I la Australian Open, fiind învinsă în minimum de seturi de Mona Barthel. Apoi, la French Open, Wimbledon şi US Open, tânăra n-a depăşit faza calificărilor. În precedenta ei întâlnire cu o româncă, Aiava a fost învinsă, în ianuarie 2017, de Sorana Cârstea, scor 1-6, 6-7.

 „Vreau o pauză“

Sezonul abia a început în lumea sportului-alb, însă viitoarea adversară a Simonei Halep e deja cu gândul la o vacanţă! Australianca de 17 ani a acuzat o epuizare mentală şi a indicat că va lua o pauză după Australian Open.
 

„Toată treaba cu tenisul a început să mă urmărească. Sper ca după Australian Open să iau o pauză mai lungă. Asta vreau şi de asta am nevoie. Mental, nu sunt în partide. Fizic stau bine, dar am probleme de concentrare. Sper să fiu în starea mentală potrivită pentru prima rundă“, a declarat Aiava, potrivit heraldsun.com.au.

Aiava are forţa brută. Cam ce am văzut la Serena şi la Venus Williams la vârste fragede. Se poate lua la trântă cu oricine pe teren.  Nicole Pratt antrenoare de tenis
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite