Halep e doar o excepţie: drama trăită de Raluca Olaru arată cât de dificil e în lumea tenisului. Fata a izbucnit în plâns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Olaru. CAPTURA: Dolce Sport
Raluca Olaru. CAPTURA: Dolce Sport

Într-un moment în care toţi românii sunt cu ochii pe Halep, iar mulţi încearcă să-şi asocieze imaginea cu succesul ei, alte jucătoare sunt ignorate şi nu primesc niciun sprijin.

Simona Halep e noua prinţesă a tenisului românesc, însă ea reprezintă doar un caz fericit şi izolat. S-a spus, de multe ori, cum părinţii ei au făcut sacrificii financiare uriaşe, pentru ca fiica lor să ajungă aici. Acum, când constănţeanca de 22 de ani a ajuns pe locul 3 în lume, o mulţime de oameni, de la politicieni până la şefi ai tenisului românesc, se îngrămădesc în jurul Simonei pentru a-şi asocia imaginea cu succesul ei.

Din păcate, profitorii de care vorbim nu fac nimic pentru alte jucătoare, care abia mai găsesc bani pentru a participa în turneele WTA. Un exemplu e Raluca Olaru.

Momente emoţionante la conferinţă

Ocupanta locului 887 în clasamentul mondial, Olaru a pierdut în primul tur la BRD Bucharest Open, fiind învinsă cu 1-6, 3-6 în faţa lui Karin Knapp (Italia).

După meci, românca a făcut o mărturisire dureroasă la conferinţa de presă: „E greu să ştii că, dacă nu joci bine săptămâna aceasta, săptămâna viitoare nu mai poţi să joci“. După ce a rostit această frază, făcând referire la faptul că nu mai are bani pentru a călători şi a merge în alte turnee, Olaru a izbucnit în plâns.

Organizatorii le-au cerut jurnaliştilor să nu o mai întrebe pe Olaru despre problemele ei, însă, vizibil emoţionată, Olaru abia a mai vorbit un minut despre şansele Simonei Halep la turneul bucureştean, după care a părăsit conferinţa în aplauzele ziariştilor.

1.925 de dolari şi un punct WTA va primi Raluca Olaru pentru participarea ei la BRD Bucharest Open.

Peste 700.000 de dolari în 11 ani

Raluca Olaru (25 de ani) şi-a început cariera la profesionişti în 2003. De atunci, a adunat 762.216 de dolari din primele încasate la diferite turnee, însă cum tenisul profesionist implică cheltuieli mari, această sumă n-a fost suficientă pentru ca Raluca să-şi vadă liniştită de cariera ei.

La junioare, Olaru a avut performanţe notabile, câştigând US Open la dublu în 2006 şi terminând pe locul 2 la French Open, la simplu şi la dublu, în 2005.

De când joacă în circuitul WTA, Olaru are o finală pierdută, în 2009, la Gastein Ladies (Austria), într-un meci cu Andrea Petkovici, scor 2-6, 3-6. La dublu, ea a avut rezultate mai bune, câştigând la Tashkent Open (2008) şi la Nürnberger Versicherungscup (2013). 

Cel mai bun rezultat obţinut de Olaru la un turneu de Mare Şlem a venit în 2007, atunci când a învins-o pe Julia Vakulenko (cap de serie numărul 30) şi, în următoarea rundă, a fost eliminată de finalista turneului, Ana Ivanovici.

Cea mai bună clasare pentru Raluca Olaru în ierarhia mondială a fost locul 53, poziţie pe care a ocupat-o la 27 iulie 2009.

Părinţii ei au un magazin

Raluca are o soră, mai mare ca ea cu 16 ani, care trăieşte la Londra. Părinţii ei, Adrian şi Doina, au un magazin. Raluca s-a apucat de tenis de la vârsta de 7 ani şi a spus, în trecut, că idolii ei sunt Kim Clijsters, Martina Navrátilová şi Roger Federer. Olaru vorbeşte trei limbi străine: engleză, franceză şi spaniolă.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM OLARU A IZBUCNIT ÎN PLÂNS 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite