Halep devine unică în lume: Simona va deţine un record fabulos după Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajunsă în optimile de la Australian Open, unde o va întâlni pe Elise Mertens (17 WTA), constănţeanca de 28 de ani a realizat şi o performanţă ce va deveni vizibilă, abia după încheierea competiţiei.

Simona Halep şi-a egalat rezultatul de anul trecut la Melbourne, atingerea optimilor, şi, în acest moment, are 5.561 de puncte în ierarhia virtuală WTA. Ceea ce înseamnă că românca a urcat deja un loc, până pe 2, unde va şi rămâne, dacă va ajunge în sferturile de la Australian Open 2020.

În rest, „Simo“ nu poate ajunge pe 1, deoarece va acumula maximum 7.321 de puncte după acest Grand Slam şi dacă va cuceri titlul, iar liderul mondial, Ashleigh Barty, are deja 8.017 puncte. Vestea bună e că Halep nici nu poate ajunge mai jos de locul 3, întrucât rivalele aflate în spatele ei, Pliskova, Svitolina şi Bencic au ieşit deja din competiţie, în timp ce Bianca Andreescu nici n-a venit la Melbourne. În aceste condiţii, doar Kiki Bertens o poate detrona de pe locul 2 în clasament virtual, însă şi acest scenariu e puţin probabil. Olandeza trebuie să câştige trofeul la Melbourne, iar Halep să iasă în meciul următor, cel cu Mertens (17 WTA).

Dincolo de ierarhia la zi însă, marea performanţă pe care o va realiza Halep după Australian Open 2020 e prelungirea şederii sale în Top 10 WTA! Simona va ajunge la 315 săptămâni la rând în această zonă a clasamentului, depăşind recordul care, în acest moment, e deţinut de Marina Hingis (314 săptămâni la rând în Top 10 WTA).

Halep a intrat în elita tenisului feminin la 27 ianuarie 2014 şi de atunci n-a mai ieşit de aici! Iată cum arăta clasamentul WTA, atunci când Simona a ajuns în Top 10:

1. S. Williams

2. Azarenka

3. Li Na

4. Radwanska

5. Şarapova

6. Kvitová

7. Errani

8. Jankovici

9. Kerber

10. Halep

*Clasament publicat la 27 ianuarie 2014

De remarcat că din topul de mai sus, doar Serena Williams (9 WTA) şi Petra Kvitova (8 WTA) se mai află şi acum în Top 10, însă doar după ce au ieşit şi au revenit aici. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite