Halep, la concurenţă cu Laura Codruţa Kovesi: Simona a fost inclusă în topul celor mai influente femei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep nu e doar cea mai bună jucătoare de tenis din lume, ci şi printre cele mai puternice femei din ţară la ora actuală.

Având resurse financiare importante şi sfătuitori de top, precum Ion Ţiriac, Simona Halep s-a lansat şi pe piaţa afacerilor din România, făcând investiţii importante mai ales în domeniul hotelier. 

Drept urmare, potrivit „Forbes România“, liderul WTA ocupă acum locul 34 în clasamentul celor mai influente femei din România. 

Sursa citată a explicat astfel modul în care a fost alcătuită această ierarhie: „Topul a plecat de la o bază de aproximativ 400 de candidate din România, din cele mai diverse domenii, de la antreprenoriat şi management, la mediul guvernamental, ONG, artistic sau sportiv.  Primul criteriu eliminatoriu a fost naţionalitatea şi ocuparea unei poziţii cu implicaţii directe asupra economiei şi societăţii româneşti. Lista a fost apoi restrânsă în funcţie de trei criterii: puterea financiară, acoperirea în toate tipurile de media şi influenţa. Acest concept se referă la zonele în care deciziile acestor doamne au consecinţe, fie că este vorba de activitatea lor zilnică, fie de organizaţiile în care activează cu regularitate. A fost importantă relevanţa acţiunilor pe care aceste doamne le-au întreprins în domeniul lor de activitate sau în zone din afara sferei principale de activitate, precum educaţia. Există şi o componentă <<subiectivă>>, cea legată de carismă, componentă pe care Forbes România şi-o asumă. De aceea, unele dintre numele prezente în top ar putea surprinde“. 

Top 5 cele mai puternice femei din România, ediţia 2018

1. Anca Vlad – E fondatoarea unuia dintre cele mai puternice grupuri din domeniul farmaceutic. Grupul Fildas a avut o cifră de afaceri de peste 650 de milioane de euro în anul 2016 şi are în prezent peste 6.000 de angajaţi.

2. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei - La începutul acestui an, Fundaţia Principesa Margareta a României a acordat 36 de burse tinerilor talentaţi. În cei 28 de ani de existenţă, Fundaţia a derulat numeroase proiecte, cu investiţii de peste 12 milioane de euro.

3. Laura-Codruţa Kövesi - Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a punctat atât la „impresia artistică”, dovedind calităţi de lider, cât şi în plan procedural.

4. Măriuca Talpeş - În 1990, Măriuca Talpeş fonda, alături de soţul său, Florin Talpeş, compania Softwin, al cărui activ principal este Bitdefender, una dintre cele mai folosite soluţii de securitate informatică din lume.

5. Camelia Ene - Este Country Chairman & CEO MOL România, subsidiara grupului petrolier ungar MOL, din noiembrie 2016. E responsabilă de coordonarea activităţii celor 200 de benzinării ale reţelei MOL România, al patrulea cel mai mare jucător pe piaţa petrolieră locală cu 213 benzinării.

34- Simona Halep - Simona Halep se află în apogeul carierei. Este cea mai bună sportivă din România, atât ca palmares, premii în bani, cât şi ca imagine în societatea românească. Un model în sport şi în viaţă. Asta în ciuda criticilor venite din partea cârtcotaşilor, care îi reproşează că nu a câştigat până acum un turneu de Grand Slam.

La 26 de ani, palmaresul jucătoarei de tenis numără 16 turnee câştigate, trei finale de Grand Slam, pierdute la mare luptă, şi venituri totale din sport de 22,5 milioane de dolari. Niciun sportiv din România nu se poate lăuda cu un astfel de palmares, obţinut numai prin muncă, prin propriile forţe, cu ajutorul familiei şi a echipei sale tehnice. Finala pierdută la Australian Open 2018, în faţa danezei Caroline Wozniacki, a arătat că Simona Halep a ajuns la maturitate, capabilă de eforturi fizice şi psihice specifice marilor campioni. A pierdut trofeul mult visat şi primul loc în clasamentul WTA. Dar la sfârşitul lunii februarie, românca a revenit în fruntea topului mondial, o poziţie care îi confirmă valoarea. Dincolo de socotelile mărunte – Simona trebuie să câştige un Grand Slam! – jucătoarea născută la Constanţa reprezintă un model atât pentru tânăra generaţie, cât şi pentru toţi suporterii nerăbdători. Pentru că o carieră sportivă, într-un domeniu în care concurenţa este din ce în ce mai aprigă, se construieşte pas cu pas, turneu cu turneu, acest lucru presupunând muncă, tenacitate, răbdare şi sacrificii. Victoriile şi eşecurile sunt gestionate cu atenţie în acest sport care a devenit o industrie.

Un lucru spectaculos în tenisul românesc este faptul că Simona Halep nu este singură în confruntările de pe marile arene internaţionale. Evoluţiile sale din ultimii ani au ambiţionat şi alte jucătoare din România: Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu şi Ana Bogdan. Se poate spune, fără nicio exagerare, că Simona Halep este liderul Generaţiei de Aur a tenisului feminin din România.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA TOPUL PUBLICAT DE FORBES

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite