Halep, aruncată de americani pe locul 5 într-un clasament bizar: De ce sunt minimalizate rezultatele Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep ocupă locul 2 în ierarhia WTA, acolo unde punctele sunt adunate în funcţie de fazele atinse în diferite turnee. „Universal Tennis Ranking“ însă foloseşte o altă metodologie.

Această ierarhie e promovată de compania Oracle, deţinută de Larry Ellison, omul care are şi turneul Premier Mandatory de la Indian Wells (4-17 martie).

Potrivit prosport.ro, în acest clasament contează pe cine învingi, dar şi gradul de dificultate al turneului. Astfel, victoriile obţinute în faţa unor adversare din Top 10 sunt punctuate mai bine, iar calificarea în fazele superioare ale unor turnee mai mici, precum cel de la Doha, contează mai puţin.

De aceea, în „Universal Tennis Ranking“, lider e Serena Williams, deşi americanca abia a revenit în Top 10 WTA. Explicaţia e simplă: în două din ultimele trei turnee de Grand Slam, Serena a jucat finala (Wimbledon 2018 şi US Open 2018). Mai mult, la Australian Open 2019, americanca a reuşit să învingă liderul mondial din acel moment, trecând de Simona Halep în turul IV.

Iată cum arată „Universal Tennis Ranking“:

Ranking
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite