Simona, „trei într-una“. Primele declaraţii ale lui Halep, după al treilea titlu câştigat într-o singură lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, cu trofeul câştigat la Budapesta. FOTO AFP
Simona Halep, cu trofeul câştigat la Budapesta. FOTO AFP

Trei turnee câştigate pe parcurs de o lună. Trei, din ultimele patru la care a participat. Cifre incredibile pentru Simona Halep, care rescrie istoria tenisului feminin modern din România. Iar dacă mai are forţă şi noroc, nu sunt excluse alte performanţe în viitorul apropiat. La Bastad, turneu care începe luni, e a doua favorită, după Serena Williams.

„A fost un meci incredibil. Yvonne a jucat foarte bine. Am avut mai multe mingi de meci, în setul secund, dar ea a revenit, şi a fost dificil pentru mine să câştig după asta. Dar am reuşit şi sunt foarte fericită. Este un sentiment fantastic pentru mine să câştig al treilea titlu într-un singur an. Am crezut în şansele mele şi le-am fructificat. Acum, mă bucur de jocul pe care-l fac. Sper să pot continua pe această linie, să câştig cât mai mult”, a declarat Simona Halep după finala de dumnică de la Budapesta. 

În ultimul act al turneului din capitala Ungariei, Halep a învins-o pe austriaca Meusburger, în trei seturi, scor 6-3, 6-7 (7-9), 6-1.


Colecţionara de trofee

 De la sfârşitul lunii mai, când a părăsit încă din primul tur zgura de la Roland Garros, turneul său favorit, Simona Halep (21 de ani) nu se mai opreşte. Colecţionează victoriile şi trofeele pe bandă rulantă, într-o foame de succes rar văzută la o tenismenă din România. 

Până duminică, câştigase ultimele 15 partide din 16, doar chinezoaica Na Li, plus câteva probleme medicale, stopându-i parcursul fabulos din ultima lună şi jumătate, în turul secund la Wimbledon, în care Halep (21 de ani) a strâns şi primele sale titluri. 

Există un proverb: “nu este doi fără trei”, iar la Simona s-a respectat. După trei finale ratate în carieră, două la Fes (2009, 2010) şi una la Bruxelles (2011), au urmat trei trofee câştigate. Primul titlu a venit pe 15 iunie, în Germania, la Nurnberg (pe zgură), în faţa Andreei Petkovic, al doilea doar o săptămână mai târziu, în Olanda, la s’Hertogenbosh (pe iarbă), unde a învins-o pe Kirsten Flipkens. 

Duminică, tot pe zgură, la Budapesta, Simona Halep şi-a mai adăugat un trofeu în colecţie. Cu atât mai remarcabil şi unic, în tenisul actual din România şi nu numai, este că Halep a reuşit să cucerească trei titluri în ultimele patru turnee la care a participat! Până duminică, la Budapesta balanţa era defavorabilă româncelor. Din trei finale jucate în capitala Ungariei, doar Ruxandra Dragomir (1996) câştigase, în timp ce Sorana Cîrstea (2007) şi Irina Begu (2011) se înclinaseră în faţa Giselei Dulko, respectiv Robertei Vinci. 

Simona Halep. FOTO

Simona Halep, la Budapesta. FOTO: AFP 

Putea câştiga în două seturi 

După ce-a trecut sâmbătă de o altă româncă, Alexandra Cadanţu, în semifinale, Halep a întânit-o, duminică, în ultimul act al turneului dotat cu premii de 235.000 de dolari pe austriaca Yvonne Meusburger (29 de ani). Un meci în care Halep, locul 30 mondial şi cap de serie numărul 3, pornea ca favorită, pe hârtie, în faţa unei adversare din afara Topului 100 mondial şi pe care o conducea cu 2-1 la întâlniri directe. 

Austriaca, locul 112, i-a pus însă probleme Simonei. Care a acuzat şi oboseala inerentă unui parcurs în care a trecut de la turneu la turneu şi de la o suprafaţă la alta. Românca a câştigat fără emoţii primul set, scor 6-3, după 42 de minute. Putea să şi-l adjudece şi pe al doilea, şi meciul, după ce s-a ajuns în tie-break, dar a irosit două mingi de meci! 

Austriaca Meusburger, abia la a doua finală din carieră, s-a impus însă în setul secund, cu 7-6 (9-7), şi a împins partida în setul decisiv. Acolo, Simona şi-a regăsit forţa şi agresivitatea care au făcut-o cunoscută şi nu i-a mai dat nicio şansă adversarei. Austriaca a fost spulberată cu 6-1, în 47 de minute. 

S-a încheiat 6-3, 6-7 (7-9), 6-1, o partidă care s-a întins pe durat a două ore şi 35 de minute. La finalul ei, Halep a pus mâna pe al treilea său titlu, 280 de puncte  WTA şi un cec în valoare de 40.000 de dolari.

Mai vine unul?

Constănţeanca n-are timp de sărbătorit. Urmează de luni un nou turneu, în Suedia, la Bastad, şi, de ce nu, un nou titlu. Simona Halep este favorita numărul 2 a competiţiei. Prima este chiar Serena Williams, locul 1 mondial şi principala favorită, o jucătoare în faţa căreia Simona a pierdut în semifinalele turneului de la Roma, la jumătatea lui mai, chiar în turneul care a semnalat practic ascensiunea româncei. Potrivit ţintarului, Halep şi Serena nu se pot întâlni decât în finală la Bastad.

Într-o lună a devenit cea mai titrată jucătoare din România, în activitate 

Unii jucători nu câştigă un titlu într-o întreagă carieră, Halep a adunat trei într-o lună. Constănţeanca este doar a patra jucătoare din România care reuşeşte să cucerească cel puţin trei trofee, după Virginia Ruzici (12 titluri), Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir (ambele cu câte patru titluri). 

Halep este însă singura în activitate şi, la doar 21 de ani, poate spera să o egaleze pe Ruzici, cea mai titrată jucătoare din istoria tenisului feminin românesc, şi chiar actualul ei manager. 

Halep, ascensiune incredibilă. A ajuns pe 23

Trofeele şi punctele câştigate aduc automat ascensiune. În urmă cu două luni, pe 14 mai, Halep era pe locul 64 mondial. Astăzi, când WTA va publica noul clasament, românca se va regăsi pe poziţia 23. Este cea mai bună clasare din carieră pentru constrănţeancă, care va deveni şi cel mai bine poziţionată româncă în topul mondial. Halep a depăşit-o pe Sorana Cîrstea, care a picat de pe 23 pe 33. În top 50 mai avem o româncă, pe Monica Niculescu, locul 47 mondial.

Citeşte şi 

Simona Halep a câştigat şi la Budapesta! Are trei titluri la ultimele patru turnee jucate

Specialiştii din tenis, uimiţi de parcursul Simonei Halep în circuitul WTA: „Este de neoprit“. Ce spune Serena Williams despre româncă 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite