Gluma de la Vaslui cu apa şi cu Porumboiu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circula o glumă cu ani de zile în urmă la Vaslui. Se spunea că dacă Adrian Porumboiu se trezea mai târziu într-o zi, iar fotbaliştii se aflau la antrenament şi nu aveau apă la dispoziţie, puteau să moară de sete. Mulţi o luau ca o glumă, dar era realitatea cruntă.

Cluburile din România sunt conduse de oameni ori consilii judeţene de care depinde şi apa la robinet, dar şi apa de băut la antrenament. Asta pentru că în anii în care conducătorii se jucau cu bani mulţi, nu-i interesa crearea unui cash-flow, ci doar interese personale.


Nimeni nu s-a interesat şi nu s-a preocupat ca un club să se finanţeze singur. S-au interesat cum să aducă jucători scumpi din care să tragă comisioane. Aceiaşi oameni, azi, ne dau lecţii de morală şi ne învaţă cum ar trebui ca fotbalul să fie competitiv.


Uitaţi-vă, de curiozitate, pe organigramele cluburilor şi veţi descoperi acolo foşti cavaleri ai fluierului, ingineri, medici de dispensare, vameşi mai mari sau mai mici, nu mai vorbesc de oameni cu grave probleme penale. Niciun personaj care să fi studiat drept sportiv, management sportiv, care să fi plecat câteva luni pentru a realiza un master sau o specializare în străinătate. Dar toţi, când sunt numiţi, ne vorbesc despre cum se conduce o societate sportivă şi care sunt criteriile după care se face performanţă.


Antrenorii, am observat, cei mai mulţi dintre ei, se duc câte o săptămână la câte o echipă mare să vadă un ciclu de pregătire într-o săptămână. Alţii se pregătesc de licenţa Pro, învaţă, se preocupă, fiindcă nu mai merge cu placa, de pe vremuri, că e "omu' lui Sandu" sau "nepotul lui Kassai". Dar la conducătorii de cluburi aţi văzut vreo preocupare? Eu nu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite