Gimnastele lui Bellu și Bitang au câștigat ”Patrulaterul” de la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa feminină de gimnastică a României * Foto: Marian Burlacu
Echipa feminină de gimnastică a României * Foto: Marian Burlacu

Circa 3.000 de fani au urmărit astăzi, în Sala Polivalentă din București, întâlnirea dintre echipele feminine de gimnastică ale României, Italiei, Germaniei și Franței. Evoluțiile Cătălinei Ponor, Sandrei Izbașa, Larisei Iordache, Dianei Chelaru, Dianei Bulimar și Ralucăi Haidu au entuziasmat publicul, la final sportivele petrecând minute bune pentru a da interviuri și autografe.

Aflată în pregătirea participării la Jocurile Olimpice de la Londra, echipa României a început concursul la sol, acolo unde, de regulă, a avut evoluții foarte bune.Povățuite de Octavian Bellu și Mariana Bitang, care s-au învârtit în jurul covorului de concurs, încurajate de fani, sportivele noastre au obținut următoarele note: Diana Bulimar: 14,500, Cătălina Ponor 15,000, Sandra Izbașa 15,100 și Larisa Iordache 15,300.

Apoi fetele s-au mutat la sărituri, acolo unde Izbașa a efectuat două încercări, ea concurând din postura campioanei europene en titre. Bucureșteanca a obținut nota 15,100, fiind urmată de Cătălina Ponor, cu 15,000. Sandra și-a permis chiar să zâmbească după ce a efectuat o săritură, cum de altfel avea să o facă și la paralele, aparatul la care a evoluat mai apoi echipa României.

Aici notele fetelor noastre au fost mai mici, însă nu este o surpriză, fiind știut că gimnastele noastre nu excelează la cele două bare: Larisa Iordache 14,550, Diana Bulimar 14,100, Sandra Izbașa 13,950, Diana Chelaru 13,250.

La ultimul aparat, bârna, elevele lui Bellu și Bitang au făcut spectacol. Larisei Iordache a obținut cea mai mare notă, 15,950, însă nici celelalte fete n-au fost mai prejos: Cătălina Ponor 15,700, Sandra Izbașa 15,000, Diana Chelaru 14,800.

Concursul a fost câștigat de România (180,200 puncte), pe locurile următoare terminând Italia (169,450 puncte) și Germania (167,300 puncte).

La competiţie au participat 27 de sportive, în afara celor patru echipe din concurs, România, Italia, Franţa şi Germania, înregistrându-se şi participări individiuale din Elveţia, Suedia şi Belgia.

Toate sportivele prezente la București sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite