Gigi Becali are o nouă grijă: „Dosarul Valiza“ i-ar putea prelungi pedeapsa cu închisoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali, finanţatorul echipei Steaua FOTO Adevărul
Gigi Becali, finanţatorul echipei Steaua FOTO Adevărul

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare ca urmare a implicării sale în două cazuri, „Dosarul Terenurilor“ şi „Dosarul Sechestrării“. Pentru primul, finanţatorul Stelei a primit doi ani de închisoare cu supendare, însă potrivit legii, aceştia se contopesc cu alţi trei ani de suspendare din cel de-al doilea dosar. În plus, orice nouă condamnare îi poate aduce o nouă pedeapsă, iar pe 27 mai e programat „Dosarul Valiza“.

UPDATE Mihai Stoica şi Laurenţiu Reghecampf l-au vizitat pe Gigi Becali în penitenciarul Rahova, după ce ieri au mai fost la finanţatorul Stelei Victor şi Ioan Becali.

Cu toate că iniţial a fost transmisă public ideea că orice condamnare, mai mică decât trei ani, pe care ar primi-o Gigi Becali în „Dosarul Valiza“ nu l-ar afecta pe finanţatorul Stelei, „Gazeta Sporturilor“ notează că situaţia este mult mai dificilă decât a fost prezentată. Astfel, Gigi Becali riscă majorarea pedepsei în cazul unei noi condamnări. 

„Plecăm de la premiza că va fi condamnat. Să zicem că va primi 2 ani, sub cei 3 de acum. Va fi a treia condamnare, se vor descontopi pedepsele, va avea una de 3, una de doi ani şi încă una de doi ani. O va efectua pe cea mai mare, cea de 3 ani, numai că, de la două pedepse în sus, există un spor de pedeapsă care poate fi dictat. Rămâne la aprecierea completului de judecată să stabilească, în funcţie de gravitatea faptelor, dacă dă acest spor. Judecătorii pot da şase luni, un an, un an şi jumătate, repet, depinde de concluzia la care ajung. Oricum, acest spor nu poate depăşi pedeapsa primită în respectivul dosar, de care am convenit că ar fi de doi ani“, a declarat un avocat pentru sursa citată. La precedentele instanţe din „Dosarul Valiza“, Gigi Becali a fost achitat, iar acum cazul de judecă în completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă: 

VIDEO Despre fenomenul Becali: „Marea nenorocire e că n-a făcut şcoala la timp“

Cum schimbă condamnarea lui Becali echipa: Steaua joacă ultimul meci marţi şi sărbătorirea titlului 24 devine incertă

Un fotbalist plecat de la Steaua cu scandal îl compătimeşte pe Gigi Becali pentru sentinţa primită

Un SMS l-a lăsat fără cuvinte pe Mihai Stoica: mesajul tulburător al lui Mihai Neşu pentru Gigi Becali

Miron Cozma, fost deţinut Jilava, a dezvăluit ce-l aşteaptă pe Gigi Becali: „Gândaci, şobolani şi apă toxică“

„Le Monde“: arestarea lui Gigi Becali a fost influenţată de miza aderării României la Schengen

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite