Gheorghe Hagi, despre cel mai important tricou de naţională. Care sunt „condiţiile” pentru un număr 10 veritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi, supranumit „Regele” fotbalului românesc
Gheorghe Hagi, supranumit „Regele” fotbalului românesc

Dezbaterea legată de tricoul cu numărul 10 pare un subiect inepuizabil în fotbal şi nici ţara noastră nu face excepţie.

România a avut doi mari decari, de-a lungul istoriei fotbalului mioritic, Nicolae Dobrin şi Gheorghe Hagi. Iar cel din urmă ar putea avea un succesor chiar în fiul lui, Ianis Hagi, care a fost anunţat purtătorul tricoului cu numărul 10 în echipa naţională, viitorul decizând dacă se va ridica la valoarea celor de până acum.

În acest context, Gheorghe Hagi a comentat în emisiunea „Reţeaua de Idoli”, de pe TVR 2: „Puteam să am mai multe selecţii la naţională, dar jucând în Europa nu mai veneam la meciurile mai puţin importante ale naţionalei. Eu nu eram un marcator, nu era rolul meu să marchez. Obligaţia mea era să dau pase la atacanţi. Ăsta era rolul meu şi rolul numărului 10. Eu ştiu ce înseamnă să fii decar. 

Primul decar a fost Dobrin. Eram la Săcele şi eu spuneam că e mai bun decât Pele. Nu aveam televizor, dar spuneam şi eu din ce auzeam. Naţionala noastră se calificase la Mondiale. Numărul 10 îţi crează o presiune, dacă nu eşti capabil s-o duci. Calitatea numărului 10 e creativitatea. Te naşti să poţi duce numărul 10. Îl cunoaşteţi pe Ianis, dar se va face şi mai bine cunoscut”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite