Gest nesăbuit al lui Victor Piţurcă! De ce îl ţin şeicii prizonier în Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă nu poate părăsi Arabia Saudită, unde a antrenat-o pe Al Ittihad, din cauza unui gest iresponsabil pe care l-a făcut.

Conducerea clubului saudit a încercat să scape de Piţurcă, fiind nemulţumită de rezultatele obţinute sub conducerea lui. Cum Piţi era apărat de contract, arabii au început să-l şicaneze. I-au adus un antrenor secund peste capul, au anulat cantonamentul echipei din această vară şi au încercat să-l determine pe Piţurcă să plece singur. 

Românul s-a ţinut însă tare şi a cerut toţi banii până la finalul contractului, dar a făcut greşeala de a-i trimite preşedintelui clubului un mesaj de ameninţare, în care îi spunea acestuia că îi va pune fanii în cap. O mutare greşită, deoarece legile din Arabia Saudită sunt extrem de stricte, iar astfel de ameninţări nu te pot trimite decât la tribunal. Din cauza ameninţării, Piţurcă nu a putut părăsi Arabia Saudită şi a cerut ajutorul ambasadei României în Regat, aceasta oferindu-i un avocat, deoarece nici măcar această instituţie nu poate face mai mult în cazul lui.

Tehnicianulaşteaptă finalizarea procedurii de viză pentru a părăsi Arabia Saudită, a precizat Ministerul român al Afacerilor Externe, la solicitarea News.ro.

Piţurcă s-a adresat Ambasadei României, după ce a decis să-şi rezilieze contractul cu Al-Ittihad, însă conducătorii nu au fost de acord, astfel că nu l-au lăsat să părăsească regatul saudit. În cele din urmă, Ministerul Saudit al Sportului a decis să-i elibereze viza.

"Încă de la data contactării Ambasadei României la Riad de către cetăţeanul român, la 14 iulie 2016, misiunea diplomatică a menţinut permanent legătura cu acesta şi cu reprezentanţii clubului cu care colabora. Ambasada României la Riad a pus la dispoziţia cetăţeanului român un avocat şi un translator, însă acesta a declinat oferta, motivând că beneficiază deja de aceste servicii", a precizat MAE.

Conform sursei citate, marţi, Piţurcă a fost contactat de către reprezentanţii Ministerului saudit al Sportului, care i-au confirmat faptul că va beneficia de viză de ieşire din Regatul Arabiei Saudite. În prezent se aşteaptă finalizarea procedurii de eliberare a vizei.

Italienii l-au descoperit pe noul Hagi. Cine este românul care impresionează în Cizmă 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite