FOTO Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open după un meci infernal. A salvat trei mingi de meci şi a câştigat cu 15-13 în setul decisiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open după un meci dramatic cu Lauren Davis, din Statele Unite, scor 76 WTA.

Simona Halep a învins-o Lauren Davis în turul al treilea la Australian Open  după un meci fabulos, scor 4-6, 6-4, 15-13! A fost o încleştare teribilă, de 3 ore şi 45 de minute, cel mai lung meci din cariera Simonei Halep! Ea a salvat trei mingi de meci pentru a se califica în optimi la capătul unui set decisiv epuizant!

În primul set, Simona a condus cu 3-2, dar patru jocuri la rând ale adversarei sale au deturnat acest set în favoarea americancei. În a doua manşă, Halep a condus cu 3-1 şi şi-a menţinut avantajul pînă la finalul setului, pe care l-a cîştigat cu 6-4.

Setul decisiv (unde nu se joacă tiebreak la Australian Open) a fost unul pe muchie de cuţit. Simona a condus cu 5-4, 6-5 şi 8-7, servind de trei ori pentru câştigarea partidei, dar n-a reuşit să îşi ţină serviciul. 

La 8-8, Halep a avut patru mingi de break, dar Lauren Davis s-a ţinut tare şi a dus scorul la 9-8.

La 11-10 pentru Davis, pe serviciul Simonei, americanca a condus cu 40-0, însă Halep a anulat toate cele trei mingi de meci şi, cu cinci puncte la rând, a egalat situaţia! La 11-11,după ce a irosit cele trei mingi de meci, Lauren Davis a cerut intervenţia medicului. 

A urmat apoi un joc maraton, pe care Davis l-a câştigat după ce a salvat cinci mingi de break. 12-11 în favoarea americancei! La 13-12, Davis a solicitat din nou doctorul, cu probleme şi dureri la o unghie. Simona a egalat la 13, dar a început şi ea să aibă crampe după efortul fantastic depus. 

Totuşi, Halep a realizat breakul, a făcut 14-13, după care şi-a ţinut serviciul la 30 şi a câştigat cu 15-13 în decisiv!

tabel

Partida a ţinut 3 ore şi 45 de minute, cel mai lung meci din cariera Simonei Halep! Din fericire pentru jucătoare, astăzi la Melbourne nu a fost aşa cald ca în zilele anterioare, ba chiar s-a jucat pe o temperatură perfectă, de circa 24 de grade, cu 16 mai puţine decât în zilele anterioare. 

Lauren Davis, locul 76 WTA,  a riscat în permanenţă, a trimis foarte multe lovituri direct câştgătoare, 52 faţă de 27 ale româncei, dar a făcut şi multe greşeli neforţate (73 - faţă de 39 ale Simonei). Americanca de pe locul 76 WTA a opus o rezistenţă dârză numărului unu mondial, cele două oferind cel mai spectaculos meci de la Australian Open. 

După acest meci teribil, e important pentru Simona să se recupereze cât mai bine. În optimi ea va juca împotriva învingătoarei din partida Ashleigh Barty (Australia - locul 17) - Naomi Osaka (Japonia - locul 72). 

CTP: A fost un miracol!

Darren Cahill: Ca antrenor, n-am mai văzut aşa ceva! A fost eroic!

VIDEO Prima reacţie a Simonei Halep: „Nu mai simt nimic! Sunt aproape moartă“

FOTO Ce a cerut Simona Halep, imediat după victoria superbă cu Lauren Davis

Tot în turul al treilea, Ana Bogdan a avut meci cu o altă americancă, Madison Keys! Vezi aici rezultatul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite