FOTO Moment istoric: Femeia care a devenit bărbat a câştigat primul meci de box pe teritoriul Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 26 de luni după ultimul său meci ca femeie, Patricio Manuel (33 de ani) a intrat în ring ca bărbat. Şi a învins!

Lumea sportului e plină de personaje trăsnite, iar pugilistul Patricio Manuel se încadrează în această categorie.

Potrivit Sky Sports, în 2012, Manuel a participat în trialurile necesare pentru a prinde echipa olimpică a Statelor Unite în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Londra. Atunci, a eşuat din cauza unei accidentări la umăr. La câteva luni după acest moment, Manuel a început tratamentele necesare şi, ulterior, a făcut operaţia de schimbare de sex. 

După ce a devenit bărbat, autorităţile din California au ezitat, într-o primă fază, să-i acordă licenţa pentru a intra în ring. Doar după ce Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că sportivii aflaţi în situaţia lui Manuel pot concura, fără nicio restricţie, pugilistul a obţinut licenţa dorită.

Iar  sâmbătă, la Idaho, a devenit primul boxer transgender care a disputat şi chiar a câştigat un meci la profesionişti, în SUA. Manuel l-a învins pe mexicanul Hugo Aguilar la puncte, după patru runde, la categoria super-pană.

„N-aş schimba pentru nimic în lume tot ce a trebuit să fac pentru a ajunge aici. A meritat. Acum sunt boxer profesionist“, a declarat Manuel, potrivit Los Angeles Times.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite