Fotbal JO: 20 de staruri pentru Olimpiadă londoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul, una dintre cele 36 de probe olimpice de la Londra, va reuni pe pământ britanic cel puţin 20 de staruri ale fotbalului mondial. Din listă nu lipsesc brazilienii Pato, Neymar sau Marcelo, mexicanul dos Santos, britanicii Ryan Giggs şi Craig Bellamy, uruguaienii Cavani sau Luiz Suarez, sau spaniolul Juan Mata.

Brazilianul Neymar ţine capul de afiş, el fiind poate cel mai aşteptat star la Londra. În acest moment, Neymar este printre cei mai doriţi fotbalişti ai lumii, Real Madrid şi Barcelona făcând până în prezent mai multe oferte pentru atacant, informează cotidianul francez l'Equipe.

Edinson Cavani, atacantul lui Napoli, este un marcator redutabil, fiind autorul a 49 de goluri în cele două sezoane petrecute în Serie A.

Legendarul Ryan Giggs, la 38 de ani, va disputa prima competiţie internaţională din cariera sa. Cu Manchester United, galezul a câştigat tot ce se putea, dar cu echipa naţională a Ţării Galilor nu s-a calificat niciodată la o competiţie internaţională. El va fi căpitanul Marii Britanii la Jocurile Olimpice.

Jordi Alba, jucător al Barcelonei, a fost revelaţia de la EURO 2012, având şansa de a câştiga două trofee în două luni cu echipa naţională a Spaniei, după ce ibericii şi-au adjudecat în iunie Campionatul European 2012.

Brazilianul Thiago Silva, căpitanul naţionalei sud-americane, a devenit recent al doilea cel mai scump fundaş al lumii, după Ryo Ferdinand (42 de milioane de euro contra 46 de milioane de euro).

Luiz Suarez a marcat 35 de goluri în 33 de meciuri pentru Ajax în sezonul 2009-2010, iar în prezent evoluează pentru Liverpool, acolo unde este titular incontestabil.

Juan Mata, colegul de naţională al lui Jordi Alba, a câştigat în 2012 tot ce se putea. Astfel, Liga Campionilor cu Chelsea, Euro 2012 cu naţionala Spaniei, iar acum are şansa să câştige medalia de aur cu aceeaşi naţională la Jocurile Olimpice 2012.

Marcelo, 24 de ani, evoluează de cinci ani pentru Real Madrid, acolo unde este unul dintre jucătorii de bază ai echipei lui Jose Mourinho.

Celelalte stele care vor evolua la Londra sunt: portarul spaniol David de Gea, elveţianul Fabian Frei, brazilianul Hulk, spaniolul Javi Martiez, gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang, britanicul Micah Richards, brazilianul Pato, neo-zeelandezul Ryan Nelsen, mexicanul Giovani dos Santos, spaniolul Cesar Azpilicueta, marocanul Houssine Kharja şi britanicul Craig Bellamy.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite