Finală cehă la Sydney: Pliskova versus Kvitova. Prima a profitat de abandonul lui Halep, a doua se apropie de Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petra Kvitova FOTO Reuters
Petra Kvitova FOTO Reuters

Jucătoarele cehe de tenis Petra Kvitova, cap de serie numărul 2, şi Karolina Pliskova s-au calificat, joi, în finala turneului de la Sydney (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 731.000 de dolari.

Kvitova, locul 4 WTA, a învins-o, în semifinale, cu scorul de 7-5, 6-1, pe Ţvetana Pironkova (Bulgaria), jucătoare venită din calificări şi poziţia 67 în ierarhia mondială.

Pliskova, locul 22 WTA, a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-2, de Angelique Kerber (Germania), a cincea favorită a competiţiei şi poziţia a noua în clasamentul mondial.

Câştigătoarea sâmbătă la Shenzhen, Simona Halep, cap de serie numărul unu şi locul 3 WTA, s-a retras din turneul de categorie Premier de la Sydney, din cauza unei infecţii gastrointestinale. Halep, direct acceptată în turul doi la Sydney, ar fi trebuit să o întâlnească, marţi, pe Karolina Pliskova (Cehia), dar a fost înlocuită pe tabloul turneului de Nicole Gibbs (SUA). Pliskova a învins-o pe Gibbs, scor 6-0, 6-0.

De abandonul Simonei, poate profita şi Kvitova. Dacă va câştiga finala, Petra se apropie la doar 200 de puncte de Simona Halep în clasamentul WTA. 

La Sydney, Auckland şi Hobart, românii fac legea la dublu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite