FIFA ia în calcul ca următorul turneu final al Campionatului Mondial de fotbal să se joace deja cu 48 de echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infantino

Cupa Mondială din 2022, prima organizată iarna (21 noiembrie-18 decembrie) şi care va avea loc în Qatar, se va juca pe durata a 28 de zile faţă de 32 în mod obişnuit, dar Federaţia Internaţională de Fotbal studiază posibilitatea de extinde numărul de participante de la 32 la 48 de echipe.

"Credem că majorarea la 48 de echipe a numărului de participante la Cupa Mondială din 2026 este o decizie bună, dar studiem posibilitatea de a face acest lucru încă din 2022. Qatarienii s-au dovedit foarte deschişi faţă de ideea de a studia această chestiune. De asemenea, luăm în calcul posibilitateta de a se juca câteva meciuri în ţările limitrofe", a spus Gianni Infantino în cursul unei conferinţe de presă, cu ocazia unei reuniuni a Comitetului executiv al FIFA la Marrakech, capitala turistică a Marocului.

Nicio decizie nu va fi luată fără acordul Qatarului, ţara gazdă, afirmase, cu o zi mai devreme, Nasser Al-Khater, secretar general adjunct al comitetului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2022,AFP.

"La momentul la care vorbim, suntem pe cale să ne pregătim şi lucrăm pentru o Cupă Mondială cu 32 de echipe. Nicio decizie nu va fi luată fără acordul Qatarului. Este un punct important. Va fi o decizie luată în comun", explicase responsabilul qatarian.

"Suntem în aşteptarea rezultatelor studiilor de fezabilitate. Odată ce vor fi gata, FIFA le va analiza cu noi. Şi vom vedea dacă este posibil sau nu este posibil şi ce ar trebui schimbat pentru că vor fi numeroase domenii care vor fi afectate în cazul trecerii la 48 de echipe: numărul stadioanelor, numărul zilelor de competiţie, difuzarea, numărul de meciuri", a mai precizat Al-Khater.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite