Fed Cup: a sosit vremea revanşei. Begu, Bouchard şi o strângere rece de mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugenie Bouchard şi Irina Begu au evitat contactul vizual FOTO AP
Eugenie Bouchard şi Irina Begu au evitat contactul vizual FOTO AP

La început de an, Eugenie Bouchard afirma că n-a auzit de Irina Begu. Replica româncei: „Data viitoare o să mă ştie mai bine”.

Revenirea în echipa Canadei a lui Eugenie Bouchard măreşte suspansul, dar România rămâne favorită pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup.
Calculele sunt simple, România îşi poate lua punctele cu numărul doi canadian şi la dublu. Gabriela Dabrowski, a doua jucătoare a „Frunzei de arţar”, e modestă şi a fost bătută măr de Dulgheru în acest an, 6-2, 6-2 în calificările de la Doha. Iar echipa de dublu a noastră, probabil în componenţa Begu  - Olaru, poate să aducă punctul decisiv României. Însă chiar şi premisa de la care am pornit calculele, cum că Bouchard va câştiga ambele meciuri de simplu, nu stă în picioare sută la sută. De altfel, Eugenie s-a întors către echipa naţională tocmai pentru că traversează o perioadă de criză, acutizată de ultimele trei rezultate, şi anume înfrângeri la jucătoare prea puţin cunoscute publicului larg, precum Tatjana Maria, Lauren Davis sau Lesia Tsurenko.
„Nu am auzit de Irina Begu”
Sferturile de la Australian Open rămân marea performanţă a jucătoarei canadiene în 2015, după ce în optimi Bouchard a bătut-o chiar pe Irina-Camelia Begu. A fost şi un moment uşor arogant sau pur şi simplu dezarmant de sincer al jucătoarei nord-americane, care a afirmat înaintea partidei cu Begu că n-a auzit de româncă. Irina i-a făcut zile grele lui Bouchard, i-a luat un set, şi a replicat la fel de sincer: „Dacă nici acum nu ştie cine sunt, data viitoare o să ştie şi mai bine”. La finalul partidei, strângerea de mână de la fileu a fost una rece, cele două evitând contactul vizual direct.
„Data viitoare” a sosit destul de curând şi o prinde pe Irina într-o formă mai bună ca Bouchard. De altfel, într-un clasament al punctelor pe 2015, între cele două e o diferenţă minoră, 562 la 517 în favoarea canadiencei. Dacă o ţine tot aşa, jucătoarei originare din Montreal îi va fi imposibil să mai ajungă la Singapore, la final de an.
Susţinută de o armată de fani
Forma slabă a lui Eugenie nu înseamnă că tenismena poate fi desconsiderată, mai ales că în sala Maurice Richard din Montreal va fi prezentă la datorie şi „Armata lui Genie”, titulatura sub care sunt reuniţi fanii tenismenei de 21 de ani. „Meciurile cu România sunt acasă la mine, la Montreal, şi asta e ceva special. Cred că lumea va veni să vadă un tenis de calitate şi să susţină Team Canada”, a afirmat Bouchard. În Fed Cup, Eugenie are un palmares excelent, 11 victorii şi doar două înfrângeri. Însă succesele Canadei ca echipă au venit şi pe baza rezultatelor obţinute de Aleksandra Wozniak, o jucătoare bună, care e însă accidentată de ceva timp.
Ale noastre au jucat fotbal-tenis
Meicurile dintre Canada şi România se dispută după sistemul trei din cinci şi au loc sâmbătă şi duminică seara, în direct pe DolceSport. Fetele noastre au efectuat deja primele antrenamente, mai mult o dezmorţire, jucând tenis cu piciorul. Ieri-dimineaţă, echipa a primit vestea că Irina Begu a câştigat „Heart Award”, un titlu simbolic pe care organizatorii Fed Cup îl acordă jucătoarei care îşi reprezintă ţara „cu inima”. Begu a primit cele mai multe voturi, premiate fiind atitudinea şi risipa de efort a Irinei în meciul cu Spania de la Galaţi.
declaratie

„Noi ne-am făcut calculele cu Bouchard în echipă. Putem să câştigăm la dublu şi cu numărul doi canadian” Alina Tecşor, căpitan România


Eugenie Bouchard în 2015

Turneu                  Unde a ajuns  Cine a eliminat-o
Australian Open Sferturi              Maria Şarapova (locul 2)
Antwerp                Turul doi           Mona Barthel (locul 42)
Indian Wells        Turul trei           Lesia Tsurenko (locul 85)
Miami                  Turul unu           Tatjana Maria (locul 113)
Charlestone        Turul doi           Lauren Davis (locul 66)

Irina Begu în 2015
Turneu              Unde a ajuns          Cine a eliminat-o
Shenzen             Turul unu                Katerina Siniakova (locul 83)
Sydney                Turul unu                Kimiko Date-Krumm (locul 101)
Australian Open Optimi                    Eugenie Bouchard (locul 7)
Rio de Janeiro  Semifinale             Anna Schmiedlova (locul 75)
Miami                  Turul trei                 Agnieszka Radwanska (locul 8)
Charleston         Sferturi                     Angelique Kerber (locul 16)
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite