Fed Cup/ Monica Niculescu a trecut de Petra Kvitova pentru că are un stil unic în lume. "Eşti un geniu", i s-a spus româncei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

România - Cehia este 1-1 după prima zi a disputei din Fed Cup, punctul nostru fiind adus de Monica Niculescu, deşi aşteptări uriaşe erau de la Simona Halep.

Simona Halep (3 WTA) a fost  învinsă însă de Karolina Pliskova (13 WTA), în trei seturi, dar ulterior, Monica Niculescu (37 WTA) a trecut de Petra Kvitova (9 WTA) în două seturi. ca în majoritatea meciurilor mari, Monica Niculescu a făcut diferenţa prin lovitura ei de slice forehand, care este unică în lume, şi care pune în dificultate toate adversarele. 

Această lovitură, care pare mai degrabă de ping pong. i-a adus laude româncei din partea lui Mats Wilander, fostul mare campion. Suedezul s-a declarat încântat, în urmă cu ceva timp, de stilul româncei: "Eşti un geniu. Forehand-ul slice este o lovitură frumoasă pe care o ai. Şi cred că acest lucru îţi dă un avantaj, felul în care foloseşti forehandul şi cum îl înţelegi, îţi dă avantajul că nimeni nu mai joacă la fel ca tine. Toate fetele care te au adversar îşi spun <<joc cu Monica, ce va face, ce lovitură va mai folosi>>, iar în jocul fetelor este destul de rar întâlnit astăzi un stil atipic ca al tău, pentru că toate joacă la fel,  lovesc mingea foarte bine din toate poziţiile, iar forehandul lor este la fel cu backhandul, plat, nu te surprinde. Este important să joci aşa, pentru că e un exemplu pentru antrenori şi copii, că poţi să reuşeşti jucând aşa cum îţi doreşti şi să faci asta bine şi cu zâmbetul pe buze, ca tine" 

Monica Niculescu nu consideră însă că această lovitură face neapărat diferenţa şi crede că altul este atu-ul său. "Lovesc forehand-ul plat doar când sunt la fileu. Foarte rar din spatele terenului. Nu cred că asta e cheia jocului meu, dar de fapt e vorba de picioarele mele, mă mişc mult. Alternez jocul, sunt şmecheră", a spus ea.

Astăzi, de la ora 13.00 este programat meciul vedetă dintre Simona Halep şi Petra Kvitova, urmat apoi de cel dintre Monica Niculescu şi Karolina Pliskova. Dacă va fi egalitate se va juca şi partida de dublu.

Rusia se face de râs la Moscova. E la un pas de eliminarea din Fed Cup

Secretul Monicăi Niculescu. Are acelaşi om în spate de mai bine de zece ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite