Fed Cup: Canada a anunţat doar trei jucătoare, Bouchard ne ţine în suspans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România merge la Montreal fără Halep şi Niculescu, Canada a lăsat un loc gol, în aşteptarea lui Eugenie Bouchard, locul 7 WTA.

Aşa cum se anticipase deja, România îşi va juca şansa calificării în Grupa Mondială a Fed Cup cu o naţională formată din Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu şi Raluca Olaru. 

Profitând de o „portiţă” din regulament, Canada a convocat doar trei jucătoare, lăsând pentru zilele următoare şi nominalizarea ultimei sportive din lot. 

Întocmai ca la precedenta partidă, contra Cehiei, „Frunza de arţar” aşteaptă un semn de la Eugenie Bouchard şi speră să mai vindă şi ceva bilete până atunci, amăgind spectatorii cu posibila prezenţă a numărului 7 mondial.  Doar că Bouchard e mai degrabă să spună din nou „Nu”  naţionalei, ale cărei meciuri o prind la mijloc între două turnee la care e înscrisă: Charlstone (SUA) şi Stuttgart (Germania). Fără Genie şi armata ei de fani, Gabriela Dabrowski, Sharon Fichman şi Francoise Abande sunt o pradă uşoară pentru ale noasre. Şi chiar şi cu Bouchard în echipă, România poate să-şi câştige meciurile de simplu cu a doua jucătoare a Canadei şi să-şi obţină calificarea la dublu, doar că situaţia va fi ceva mai grea.

Niculescu a jucat fără probeme la Katowice
Dacă decizia Simonei de a nu trece oceanul şi reacţia lui Ilie Năstase au fost despicate în patru, sub tăcere a trecut absenţa Monică Niculescu. Câteva ştiri răzleţe care o dădeau accidentată au fost ieri anulate de prestaţia Monicăi la Katowice. Ea n-a părut stânjenită de nicio problemă medicală şi a bătut-o pe Kristina Mladenovici cu un dublu 6-4, la capătul unei partide de aproape două ore.
Căpitanul Alina Tecşor a precizat că nu are nicio problemă cu Simona sau cu Monica: „Mulţumesc Irinei, Alexandrei, Andreei şi Ralucăi, dar şi Simonei, Monicăi şi Soranei pentru ce am realizat împreună până în acest moment şi pentru ceea ce vom face în continuare. Lipsa vreunei jucătoare din echipă, din diferite motive – accidentare sau pentru că se află într-o etapă importantă în cariera ei – nu va schimba din spiritul şi unitatea pe care am câştigat-o împreună. Generaţia actuală este de excepţie, iar aceste fete vin să reprezinte România cu sufletul şi sunt mândră de ele”.

Minune: Şarapova în echipa Rusiei!


Fed Cup (18- 19 aprilie)

Semifinale
Cehia – Franţa
Rusia – Germania

Baraje pentru Grupa Mondială
Italia – SUA
Olanda – Australia
Polonia – Elveţia
Canada – România

Echipa României

Irina Begu – locul 36
Alexandra Dulgheru – locul 68
Andreea Mitu – locul 107
Raluca Olaru – locul 58 la dublu

Echipa Canadei

Gabriela Dabrowski – locul 177
Sharon Fichman – locul 206
Francoise Abanda – locul 243

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite