FA confirmă că Terry nu mai este căpitanul echipei Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a confirmat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că John Terry nu va mai fi căpitanul naţionalei Angliei până la clarificarea cazului de insulte rasiste pentru care fotbalistul va fi judecat în iulie, imediat după Euro-2012.

"Conducerea FA se aştepta ca procesul să se încheie înainte de Campionatul European. După confirmarea de miercuri că procesul va avea loc după turneul final, conducerea federaţiei a discutat chestiunea în detaliu şi a hotărât că este în interesul tuturor părţilor ca lui John să i se retragă responsabilităţile de căpitan. Decizia a fost luată deoarece postul de căpitan al Angliei este foarte important, în teren şi în afara terenului, precum şi avându-se în vedere cerinţele privind căpitanul înainte şi în timpul unui turneu. Conducerea FA poate confirma că el nu a fost exclus din echipă şi că Fabio Capello este liber să îl convoace pentru meciul cu Olanda din 29 februarie şi pentru Campionatul European", se precizează în comunicat.

Federaţia engleză menţionează că preşedintele forului, David Bernstein, a discutat atât cu Terry cât şi cu Fabio Capello şi le-a explicat situaţia. "Fabio Capello nu a fost implicat în discuţiile conducerii FA care s-au concluzionat astfel, dar înţelege că aceasta are autoritatea de a lua această decizie. Fabio Capelle va hotărî cine va fi căpitanul echipei. Această decizie nu implică nicio idee de vinovăţie în ceea ce priveşte acuzaţia la adresa lui John Terry. FA nu va mai face niciun alt comentariu în această privinţă", a adăugat FA.

Terry, în vârstă de 31 de ani, este acuzat că a proferat insulte rasiste la adresa jucătorului echipei Queens Park Rangers Anton Ferdinand, la un meci de campionat din luna octombrie. El va fi judecat la 9 iulie, de un tribunal din Londra.

John Terry a mai pierdut banderola în 2010, cu puţin timp înainte de Cupa Mondială, după ce a fost acuzat că a avut o legătură amoroasă cu fosta parteneră a coechipierului din naţională, Wayne Bridge.

Selecţionerul Fabio Capello i-a redat banderola în martie 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite