EXCLUSIV Cum şi-a petrecut „Reghe“ prima zi la Riad: arabii i-au dat un set de reguli pentru Anamaria Prodan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reghecampf şi Anamaria Prodan (dreapta) se vor stabili la Raid
Reghecampf şi Anamaria Prodan (dreapta) se vor stabili la Raid

Antrenorul de 38 de ani a ajuns, vineri, la primele ore ale dimineţii, la noul său loc de muncă, după un zbor pe ruta Bucureşti – Dubai – Riad. „Adevărul“ prezintă filmul zilei în care Reghecampf a făcut cunoştinţă, în premieră, cu cea mai strictă ţară din lumea islamică.

Arabia Saudită e un fel de Coreea de Nord în zona Golfului Persic. Ţara cu cele mai multe restricţii religioase şi, probabil, singura din lume, care atunci când eliberează o viză pentru un străin, specifică şi religia acestuia în viza respectivă.

Motivul? În oraşul Mecca, accesul celor care sunt de altă religie decât cea islamică e strict interzis şi, dacă prin absurd, cineva care nu e musulman e prins în oraşul sfânt, atunci respectivul va primi pedeapsa cu moartea. 

În Arabia Saudită va lucra Laurenţiu Reghecampf, în următorii doi ani, cât e valabil contractul său cu Al-Hilal Riad. Astfel, după Ilie Balaci, Anghel Iordănescu, Cosmin Olăroiu şi Cătălin Necula, „Reghe“ e cel de al cincilea român care preia funcţia de antrenor principal la cea mai iubită grupare din Regat.

Primit ca un rege, apoi avertizat

Chiar dacă a ajuns la Riad în primele ore ale dimineţii, Laurenţiu Reghecampf a avut parte de o primire de nota 10 pe aeroport. Apoi, s-a dus la hotel, pentru ca, dimineaţa, să fie preluat, din nou, de oficialii clubului.

A urmat o vizită la baza de pregătire a celor de la Al-Hilal, acolo unde noul antrenor a inspectat condiţiile excelente de care dispune vicecampioana Arabiei Saudite. Reghecampf a avut apoi o şedinţă cu şefii clubului în care părţile au discutat mai multe aspecte.

A dublat perioada de cantonamente

În primul rând, s-a vorbit despre programul de pregătire pentru această vară. Dacă predecesorul lui Reghecampf, Sami Al-Jaber, stabilise trei săptămâni de cantonamente, noul tehnician a dublat această perioadă!

Astfel, jucătorii celor de la Al-Hilal vor sta şase săptămâni în cantonamente, iar „Reghe“ urmează să le comunice şefilor locaţiile şi durata acestor stagii de pregătire.

Cine vine? Cine pleacă?

În a doua parte a discuţiilor, Reghecampf şi oficialii clubului au analizat situaţia lotului. „Până să ajung aici, în ultima săptămână, am vizionat foarte multe meciuri jucate de Al-Hilal în sezonul recent încheiat“, le-a transmis „Reghe“ arabilor. Apoi, antrenorul de 38 de ani şi-a prezentat concluziile preliminare:

*„Îmi place mult de Thiago Neves. Cu siguranţă, va fi păstrat şi pentru noul sezon“

*„Compartimentul defensiv mi-a lăsat o impresie foarte bună, peste aşteptările mele“

*„Mijlocaşul ecuadorian, Alejandro Castillo, nu face parte din planurile mele pentru noul sezon“

*„Dintre jucătorii locali, Nasser Al-Shamrani, Salman Al-Dosari şi Salman Faraj mi-au plăcut cel mai mult“

La rândul lor, arabii i-au comunicat antrenorului că e posibil ca fundaşul brazilian, Digao, să părăsească echipa, în următoarea perioadă. 

Reghecampf le-a propus două nume arabilor, pentru înlocuirea lui Castillo şi pentru o eventuală plecare a lui Digao. Tehnicianul îl vrea pe Pintilii pentru întărirea compartimentului median şi pe Szukala ca un posibil înlocuitor pentru Digao.

După ce au văzut propunerile românului, şefii celor de la Al-Hilal i-au dat antrenorului o listă cu jucătorii pe care îi urmăresc şi ei. Reghecampf va analiza aceste variante, urmând ca deciziile finale în privinţa achiziţiilor să se ia în câteva zile.  

„Soţia ta trebuie să ne respecte cultura“

Când subiectele legate de viitorul imediat al clubului au fost epuizate, arabii au vorbit cu „Reghe“ despre formalităţile necesare pentru ca familia românului să ajungă şi ea în Arabia Saudită.

Aici, secretarul general al clubului, Sami Abu-Khazir, cel care s-a aflat în România, la finala Cupei României, pentru a finaliza negocierile cu Reghecampf, a atins o serie de detalii sensibile.

„Dacă soţia ta vrea să vină aici, atunci ea e obligată să ne respecte regulile. Aici, femeile n-au voie la volan. În plus, trebuie să se îmbrace cu Abaya şi să-şi acopere părul, atunci când ies din casă. Sunt reguli care nu pot fi negociate şi ţin de cultura islamică. De obicei, nu sunt probleme cu străinii care vin la noi, însă datoria noastră e să-i punem în temă cu ceea ce îi aşteaptă aici“, i-a transmis Abu-Khazir lui Reghecampf. 

Sâmbătă, prezentarea oficială

Al-Hilal îşi va prezenta, sâmbătă, noul antrenor în cadrul unei conferinţe de presă. După această acţiune, „Reghe“ va mai sta câteva zile la Riad, urmând să-şi aleagă o vilă şi să definitiveze programul de pregătire, plus strategia pentru campania de transferuri.

VEZI PE DOLCE-SPORT.RO POZE DE LA ÎNTÂLNIREA LUI REGHECAMPF CU OFICIALII AL-HILAL

CITEŞTE ŞI:

*Arabii sunt oripilaţi de trecutul lui Reghecampf: ce au descoperit pe Google şi cum îi zic antrenorului român

*EXCLUSIV Aici va sta Reghecampf în Arabia Saudită. Cum se schimbă viaţa fostului tehnician stelist printre arabi

*VIDEO Pe el îl va antrena Reghecampf: un fotbalist de la Al-Hilal a devenit „vedetă“ mondială cu o ratare colosală

*Probleme pentru Reghecampf. Arabii cred că soţia lui are legături strânse cu pornografia şi nu o vor în ţara lor

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite