Estera Dobre, de patru ori vicecampioană europeană la lupte, a fost suspendată doi ani pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Estera Dobre (în roşu)
Estera Dobre (în roşu)

Sportiva Estera Dobre, care a fost depistată pozitiv după ce a obţinut medalia de argint la CE de lupte, a fost suspendată pentru doi ani, după ce şi proba B analizată în Elveţia a fost pozitivă la furosemid.

"Federaţia o s-o sprijine, iar dacă luptă, după suspendare, poate prinde şi Jocurile Olimpice de la Rio. Va pierde Campionatul Mondial de la Budapesta şi Jocurile Francofoniei de anul acesta, dar şi campionatele europene şi mondiale din 2015. Dar, după suspendarea de doi ani, care începe din momentul în care a fost depisată pozitiv, va trebui să devină întâi campioană naţională, apoi să participe la europene şi mondiale ca să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio. Noi suntem alături de ea", a spus Pârcălabu.

Estera Dobre câştigase, în martie, medalia de argint la Campionatul European de la Tbilisi, la categoria 51 de kilograme, însă a fost depistată pozitiv la testul antidoping cu un diuretic aflat pe lista substanţelor interzise, care poate ascunde urmele unor produse dopante din organism.

Estera Dobre mai avea alte patru medalii de argint în palmares, la Campionatele Europene din 2009, 2010, 2011 şi 2012. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite