Epic: Patricia Ţig e pe tabloul principal de la Miami după unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din calificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Ţig
Patricia Ţig

Ocupanta locului 95 în lume era, la un moment dat, aproape de eliminare, însă a izbutit o răsturnare de scor într-o confruntare de două ore şi 16 minute.

Patricia Ţig a devenit cea de a 5-a jucătoare din România care a acces pe tabloul principal de la Miami, după Simona Halep (5 WTA), Irina Begu (28 WTA), Monica Niculescu (45 WTA) şi Sorana Cârstea (65 WTA). Dintre ele, Niculescu a şi fost eliminată deja.

Performanţa Patriciei Ţig constă, totuşi, în faptul că, spre deseobire de celelalte patru românce, ea a fost nevoită să treacă de două meciuri în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal. Ţig a pornit la acest drum, alături de Jacqueline Cristian (335 WTA) şi Ana Bogdan (124 WTA), însă ele n-au „supravieţuit“ în calificări.

Ţig a avut un meci decisiv splendid în compania lui Evgeniya Rodina (Rusia, 79 WTA). După ce a fost învinsă în primul set cu 3-6, Patricia l-a câştigat pe al doilea, fără probleme, scor 6-3. Decisivul părea că va fi dominat de sportiva din Rusia care a condus cu 2-0. Rodina a avut chiar minge de break, pentru 3-0, chiar de două ori! Ţig a rezistat însă şi şi-a făcut serviciul pentru 1-2.

De aici a fost meciul Patriciei care s-a impus în următoarele cinci game-uri, câştigând setul trei cu 6-2. Ea îşi va afla, ulterior, numele adversarei din primul tur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite