Echipa care l-a dat pe Hagi fotbalului românesc se duce de râpă: Farul a intrat în faliment. Ce urmează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Poli Timişoara, Universitatea Craiova şi FC Argeş, o altă grupare de tradiţie se îndreaptă spre o dispariţie dramatică.

Liga a II-a pare a fi o „groapă“ din care nu mai ies marile echipe de altă dată. 

În weekend, „Adevărul“ a scris aici despre situaţia catasatrofală în care au ajuns Oţelul Galaţi şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Acum, o altă divizionară B, Farul Constanţa, a fost lovită de o decizie cruntă a instanţei. Potrivit gsp.ro, Tribunalul Constanţa a dispus „începerea procedurii falimentului debitorului“, după ce creditorii au solicitat acest lucru. „Marinarii“ pot contesta decizia instanţei, însă problemele grave ale clubului rămân.

După Bosânceanu, potopul

Declinul Farului a început după ce finanţatorul Gheorghe Bosânceanu a părăsit echipa în 2009. El a vorbit pentru „Adevărul“ despre modul negativ în care l-a marcat implicarea în fotbalul românesc.

Sub conducerea lui Bosânceanu, constănţenii au jucat finala Cupei României, în sezonul 2004-2005, atunci când s-au şi clasat pe locul 5 în campionat. A fost cel mai bun sezon reuşit de „marinari“ în istoria recentă a clubului care a fost înfiinţat în 1949.

Iată alte momente de referinţă din istoria grupării de pe litoral:

*1955 – A jucat primul meci în primul eşalon: Dinamo – Farul 4-1

*1957 – S-a construit stadionul clubului.

*1995 - A participat, în premieră, în Cupa UEFA

*1999 - A jucat meciul cu numărul 1.000 în primul eşalon: Foresta Fălticeni – Farul 2-0

*2006 -  A jucat în Cupa UEFA Intertoto, fiind eliminată de Auxerre în play-off: 1-4 şi 1-0.

Cel mai bun produs al clubului Farul Constanţa e Gheorghe Hagi. „Regele“ şi-a făcut junioratul la „marinari“, între 1978 – 1980, şi a jucat pentru prima echipă, în sezonul 1982-1983, adunând 18 meciuri şi 7 goluri.

La un moment dat, stadionul Farului s-a numit „Gheorghe Hagi“. Denumirea a fost schimbată la insistenţele suporterilor, furioşi că „Regele“ n-a susţinut echipa după retragerea sa din activitate, preferând să iniţieze proiectul Viitorul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite