Dublu de vis: Federer şi Nadal vs Restul Lumii. Cei doi vor face echipă într-o competiţie care se va desfăşura la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer şi Rafael Nadal
Roger Federer şi Rafael Nadal

După ce ani la rândul au fost adversari pe terenul de tenis, Roger Federer şi Rafael Nadal vor face echipă şi vor juca pentru Europa.

"Întotdeana mi-am dorit să joc cu Rafa, mai ales pentru că rivalitatea noastră a fost atât de specială'', a mărturisit Federer într-o conferinţă de presă susţinută în capitala Cehiei.

Formula acestei noi competiţii ''demonstrative'', a cărei primă ediţie este prevăzută între 22 şi 24 septembrie la Praga, va funcţiona pe principiul Ryder Cup din golf, cu o echipă reprezentând Europa şi o alta, Restul Lumii.

Ea se va disputa timp de trei zile, cu trei meciuri de simplu şi unul de dublu în programul fiecărei zile. Federer a acceptat să fie prezent la Praga, la fel ca şi Nadal, marele său rival, pentru a reprezenta Europa.

Chiar dacă această nouă competiţie va fi una demonstrativă, Federer a asigurat că va fi un turneu ''dur'', cu ''meciuri dure''. Proba a primit, în semn de omagiu, numele gloriei australiene Rod Laver (78 ani), autorul ultimului Grand Şlem al tenisului masculin într-un an, în 1969.

Cele două echipe alcătuite fiecare din şase jucători vor avea drept căpitani alte două legende ale tenisului, suedezul Bjorn Borg, pentru echipa europeană, şi americanul John McEnroe, pentru echipa restului lumii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite