Doi români, printre coloşii fotbalului: Mircea Lucescu şi Ştefan Kovacs, incluşi de francezi în topul giganţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Dacă Gheorghe Hagi e nelipsit, atunci când se alcătuiesc diverse clasamente cu cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor, şi în privinţa antrenorilor, România se poate lăuda cu două legende.

Jose Mourinho, Josep Guardiola sau Alex Ferguson sunt antrenorii care au dominat fotbalul mondial în ultimii ani. Totuşi, în clasamentul alcătuit de revista „France Football“ cu cei mai mari tehnicieni ai tuturor timpurilor, primul loc i-a revenit unui antrenor din era romantică a fotbalului.

Vorbim despre olandezul Rinus Michel, creatorul Dream Team-ului cu care Ajx Amsterdam a dominat fotbalul în anii ’70. Podiumul e completat de Alex Ferguson, fostul manager cu care Manchester United a făcut legea în Premier League şi în Europa, şi de italianul Arrigo Sacchi, omul care a făcut furori cu AC Milan spre finalul anilor ’80 şi începutul anilor ’90.

În Top 50 cei mai mari antrenori ai fotbalului se regăsesc şi doi români: Mircea Lucescu, locul 41, şi Ştefan Kovacs, locul 43.

Primul nu mai are nevoie de nicio prezentare, cu 32 de trofee majore în CV, printre care Cupa UEFA (2008-2009) şi Supercupa Europei (2000).

Ştefan Kovacs a preluat ştafeta de la Rinus Michel la Ajax şi a câştigat şapte trofee cu formaţia olandeză, printre care Cupa Campionilor Europeni (1971-1972, 1972-1973), Supercupa Europei (1972) şi Cupa Intercontinentală (1972).

Clasament
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite