Dictatorul Kim Jong-un a hotărât o pedeapsă cumplită pentru sportivii care au revenit fără medalii de la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorul Suprem al Coreei de Nord nu-i iartă pe sportivii care s-au întors fără medalii de la Jocurile Olimpice. Înainte de plecarea la Rio, Kim Jong-un le-a trasat sarcina să câştige cel puţin 5 medalii de aur şi 12 medalii de argint sau bronz, însă sportivii n-au reuşit să cucerească decât un total de 7 medalii, dintre care doar două de aur.

Drept urmare, sportivii care l-au dezamăgit pe dictator vor fi mutaţi în locuinţe sărăcăcioase, vor avea raţiile de mâncare reduse şi, în cel mai rău caz, vor fi trimişi să muncească în mine de cărbuni. 

În schimb, medaliaţii vor fi răsfăţaţi cu apartamente noi, maşini de lux şi alte privilegii la care poporul doar visează. În 2010, fotbaliştii nord-coreeni au fost pedepsiţi şi ei, după înfrângerea cu 7-0 suferită în faţa echipei Portugaliei, la Campionatul Mondial, fiind trimişi la reeducare, respectiv la muncă în mină de tatăl actualului lider, Kim Jong-il. 

Fotbaliştii au fost însă reabilitaţi complet în 2011, odată cu venirea la putere a lui Kim Jong-un. 

Preşedintele nord-coreean, Kim Jong-un, a susţinut recent că ţara sa va folosi arme nucleare doar atunci când suveranitatea ei este încălcată de alte state. 

De asemenea, liderul s-a arătat dornic să normalizeze relaţiile cu statele considerate ostile, printre care se numără şi Statele Unite ale Americii. Nu este pentru prima dată când un lider nord-coreean face astfel de declaraţii, mai ales într-o perioadă în care ţara a devenit mult mai izolată pe plan internaţional, după ce chinezii s-au alăturat statelor care-i impun sancţiuni economice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite