Demolatorii şi „naufragiatul“: cifre fabuloase pentru Messi şi Suarez după 7-0 cu Valencia. Cât au căzut „liliecii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi (stânga) şi Suarez
Messi (stânga) şi Suarez

Ca o ironie a sorţii, Valencia şi-a schimbat antrenorul, după un 1-1 cu Barcelona, în campionat, la 5 decembrie. Atunci, interimarul Voro i-a făcut loc debutantului Gary Neville.

Proastă schimbare! 15 meciuri au trecut de atunci, unul în Liga Campionilor, opt în campionat şi şase în Cupa Spaniei, iar bilanţul e catastrofal pentru „lilieci“. 

Altădată o forţă în Spania, Valencia n-a simţit gustul victoriei în La Liga cu Neville pe bancă, iar cele patru victorii au venit în Cupa Spaniei. Şi această serie s-a „rupt“ însă, miercuri seara, pe „Camp Nou“. În turul semifinalelor, cei de la Barcelona au arătat chiar precum „extratereştrii“ în duelul cu Valencia. S-a terminat 7-0, în condiţiile în care Neymar a ratat şi un penalty, în minutul 45+3, după ce Mustafi a văzut „roşu“ (45+2).

Suarez (7, 12, 83, 88) şi Messi (29, 58, 74) au jucat rolul „demolatorilor“ şi i-au pus pe statisticieni la treabă. Iată datele extrase în privinţa vârfului uruguayan, după ultima sa prestaţie:

*35 de goluri în toate competiţiile pentru Barcelona în 33 de partide.

*Singurul fotbalist care a realizat câte o „triplă“ în trei competiţii de anvergură în acest sezon: La Liga, Cupa Spaniei şi Mondialul Cluburilor.

*După 791 de zile, Suarez a punctat, din nou, de patru ori într-un meci. Ultima dată, realizase acest lucru la 4 decembrie 2013, în Liverpool – Norwich, scor 5-1.

Messi, 501 goluri în toată cariera

Pentru Messi, al doilea său gol în poarta Valenciei a devenit unul memorabil, fiind cel cu numărul 500 în toată cariera sa. Ulterior, argentinianul a mai punctat o dată. Iată cum se împart golurile sale: 

*Barcelona: 436

*Naţionala Argentinei: 49

*Argentina U-23: 2

*Argentina U-20: 14

Luis Enrique, trist pentru adversari

„Măcelul“ de pe „Camp Nou“ a făcut inutil returul programat pentru 10 februarie şi a stârnit mila antrenorului Luis Enrique pentru adversari. „Valencia trece printr-o perioadă dificilă. Îmi pare rău pentru ea. Nu-mi place să-mi văd adversarii într-o asemenea postură. Sunt sigur că Valencia va ieşi din situaţia aceasta“, a afirmat tehnicianul catalanilor.

Gary Neville a insistat că nu ia în calcul varianta demisiei: „Nu plec. Am jucat foarte slab. A fost cea mai tristă seară pentru mine ca antrenor. Îmi pare foarte rău pentru fanii Valenciei“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite